Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au depistat 13 cetăţeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul a trei călăuze, cetățeni ucraineni. Cetăţenii ucraineni sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei.
În data de 09.11.2017, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol, județul Caraș-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Caraș-Severin și cu jandarmi din cadrul I.J.J Caraș-Severin, au identificat un grup format din 13 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.
Poliţiştii de frontiera au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când au venit trei taxiuri dinspre localitatea Socol şi le-au preluat. Imediat, s-a procedat la oprirea autoturismelor și la reţinerea persoanelor, acestea fiind duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouă bărbați, trei femei şi un minor, toţi cetăţeni irakieni, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, iar minorul având 11 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferii taxiurilor sunt doi bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani.
Totodată, s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățenilor ucrainieni.
 În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 13 persoane şi de trafic de migranţipentru cetățenii ucraineni, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, pe numele unuia dintre cetăţenii ucraineni a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei pentru luarea masurilor legale ce impun.

Leave a reply