Oricât de mult aștepți și muncești pentru ea, o mărire de salariu este o mică binecuvântare. În sfârșit poți cumpăra mai multe lucruri de care ai nevie, poți economisi mai repede și mai mult și poți să te muți într-un apartament mai spațios. Cel puțin aceasta este teoria. În realitate, trebuie să alegi o singură nevoie pe care să o satisfaci. Pentru restul poți lua un împrumut de aici (aici). Dacă ești obișnuit cu un buget restrâns, atunci poți face mici ajustări pentru a trăi mai confortabil, dar acesta nu este singurul lucru pe care îl poți face cu o mărire de salariu.

După ce primești o promovare trebuie să fii foarte atent la cerințele pe care viața ta socială le are, în special dacă trebuie să schimbi biroul și să te integrezi într-un nou mediu. Dar cel mai probabil, va trebui să ieși în locuri mai scumpe cu noii colegi și să investești într-o garderobă nouă. Astfel, inițial ar trebui să faci o investiție mai mare pe care să o atenuezi în timp. Dar nu aceasta este problema. Cei mai mulți oameni au tendința să cheltuie mai mulți bani după ce primesc o mărire se salariu pentru că au impresia că diferența este mai mare. Prin urmare, trebuie să fii atent să nu pici în această capcană și să te chibzuiești.

De asemenea, ar trebui să te premiezi după ce primești o mărire de salariu. Dacă îți dorești să îți cumperi ceva de mult timp, sau să mergi la un concert mai scump, poți face asta. În plus, ar trebui să bugetezi lunar o sumă direct proporțională cu mărirea de salariu pentru distracție. De obicei ieșirile cu prietenii sau activitățile de timp liber sunt primele care sunt reduse atunci când creezi un buget și în special atunci când vrei să economisești o sumă mai mare. Din acest motiv ar trebui să te recompensezi pe termen lung. Acum, că poți, ar trebui s investești și în relaxare, nu numai în credite și fondul de economii.

O schimbare a venitului lunar este un motiv pentru care ar trebui să îți revizuiești bugetul. Cu siguranță sunt categorii la care ai cheltui mai mult, cum ar fi cumpărăturile zilnice. Însă, dacă încă datorii la bănci pe care vrei să le plătești anticipat, atunci toți banii ar trebui să se ducă acolo. Trebuie să te gândești care sunt prioritățile tale dar și unde tragi linie între muncă și odihnă. Ideal ar fi să încerci să dai bani în plus pentru fiecare categorie, deoarece cu siguranță este nevoie.

Un venit mai mare se poate risipi printre degete dacă nu ai grijă cum îl cheltui. Din acest motiv este important să îți ajustezi bugetul atunci când primești o mărire de salariu. Dacă investești timp în bunăstarea ta, atunci pe termen lung vei avea o viață confortabilă. Totuși, dacă ai probleme cu creditele luate, iar banii în plus primiți la salariu nu te ajută să le depășești, poți lua un împrumut de la kreditos247.es pentru a refinanța cu o dobândă mai mică pe o perioadă mai lungă de timp. Și indiferent de ce faci cu banii, este important ca atunci când obții o mărire de salariu să investești puțin și în tine.

Leave a reply