Home / Banat / Acţiune de prevenire în instituţii de învăţământ

Acţiune de prevenire în instituţii de învăţământ

Miercuri, 18 octombrie a.c., ora 12.00, lucrători din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin s-au întâlnit cu elevii de la Colegiul „Diaconovici Tietz” Reşiţa, cu prilejul unei activităţi preventiv-educative desfăşurată în baza Planului anual de prevenire a faptelor antisociale întocmit la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

În cadrul activităţii, ofiţerul specialist în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale a purtat discuţii libere cu elevii, prezentându-le anumite teme specifice precum “Infracțiuni contra integrității corporale”, “Traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile”, “Infracțiuni contra patrimoniului”, “Absenteismul şcolar”, precum și anumite contravenții prevăzute de Legea nr. 61/1991.

Scopul activităților desfășurate este de a preveni anumite manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale.

Aceste activităţi pe care Jandarmeria Caraş-Severin le desfăşoară prin programele proprii precum şi în baza parteneriatelor educaţionale încheiate cu instituţii de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor continua, astfel încât elevii să cunoască cadrul legislativ pe anumite domenii de interes, reducându-se astfel numărul faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea acestora.

About editor editor

Check Also

Acțiuni de dezinsecție la Reșița

✅Începând de astăzi, timp trei zile, se vor desfășura la nivelul municipiului Reșița lucrări de …

Lasă un răspuns