Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Ciuchici, au depistat la frontiera cu Serbia șase cetăţeni din Iran și Irak, care încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

În data de 18.10.2017, ora 13.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Ciuchici, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localităţii de frontieră Ciuchici, șase cetăţeni străini care se deplasau spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt trei cetăţeni din Irak și trei din Iran, dintre care un bărbat, patru femei și un minor cu vârste cuprinse între 3 şi 34 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Ţigari confiscate de către poliţiştii de frontiera severineni

 

Peste 500 de pachete ţigări, mai multe fragmente vegetale uscate de culoare verzuie, foiţe de hartie pentru confecţionarea ţigaretelor, precum şi o cutie de carton ce conţinea foiţe de hartie pentru confecţionarea ţigaretelor au fost descoperite în urma unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Drobeta Turnu Severin în cooperare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Mehedinti şi  cu sprijinul echipei criminalistice a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Mehedinţi.

În urma unor acţiuni desfăşurate pe parcursul ultimelor două săptămâni de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontiera Mehedinti s-au obţinut date şi informaţii despre comercializarea unei cantităti de tutun de contrabanda de catre mai multi tineri din municipiul Turnu Severin.

În baza acestor informaţii, în dupa amiaza zilei de 18.10.2017, ora 15.30, poliţiştii de frontieră severineni au oprit în traffic, pentru control, un autoturism marca Volkswagen înmatriculat în Romania, condus de către G. Iulian, în vârstă de 30 ani, din municipiul Turnu Severin, acesta fiind însoţit de o persoana de sex feminin din aceeaşi localitate.

La controlul amănunţit efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 528 de pachete cu ţigari  mărcile Ashima, Marble şi Pall Mall fără marcaje fiscale care să ateste plata accizelor, în valoare de 6336 lei. Totodată, în bordul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit într-o cutie de carton fragmente vegetale uscate de culoare verzui şi foiţe de hartie pentru confecţionarea ţigaretelor.

Fragmentele vegetale uscate de culoare verzui precum şi foiţele descoperite au fost ridicate de către specialiştii criminaliştişi fiind  predate ofiţerilor din cadru BCCO Craiova-SCCO Mehedinţi în vederea expertizării acestora.

Poliţiştii de frontieră  i-au întocmit severineanului  lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10000 de ţigarete.

Cantitatea de ţigări şi autoturismul în valoare de peste 10000 de lei au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetărilor.

Leave a reply