Home / Banat / “Peștera Ponor Uscat sală de clasă pentru elevii cărășeni”

“Peștera Ponor Uscat sală de clasă pentru elevii cărășeni”

Începând cu 18 octombrie 2017 Agenția pentru Protecția Mediului Timiş continuă seria organizării de lecții deschise într-o peșteră din situl de importanţă comunitară Cheile Nerei – Beușnița, parte a Reţelei Europene Natura 2000, cu grupurile de elevi „Prietenii peșterilor” de la şcolile cărăşene din Anina, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Oravița, Potoc şi Sasca Montană, cu scopul de a educa noua generație în spirit conservativ și responsabil față de natură precum și pentru creşterea gradului de conştientizare al elevilor privind modul de formare al habitatului 8310 și vulnerabilitățile acestui habitat.

În perioada 18 octombrie – 20 octombrie 2017 peste 100 de elevi din 7 şcoli cărășene vor avea ocazia de a participa împreună cu dascălii lor la o activitate educativă deosebită. Călăuziți de specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și ai Asociaţiei Speologice „Exploratorii” Reşiţa, ei vor înțelege de ce este important să protejeze peșterile și liliecii, vizitând peștera Ponor Uscat.

În anul 2015 s-au constituit grupurile de elevi „Prietenii peșterilor”, acțiunea angrenând un număr de 239 de elevi din 11 școli și 30 de profesori. În anul 2016 s-au organizat lecții deschise în peștera Ponor Uscat din sit cu grupurile de elevi și au participat 114 elevi din 8 şcoli împreună cu 8 cadre didactice.

Aceste activități se derulează în cadrul proiectului “Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița”, implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Timiş în perioada 01.07.2014 – 31.12.2018, care are o valoare de 849.430,00 euro și este finanțat prin programul LIFE + Natura.

Scopul proiectului este de a reconstrui morfologia habitatului 8310 pentru 110 peşteri/avene, de a depolua habitatul prin colectarea deşeurilor şi de a conserva zonele de hibernare, naştere şi hrănire a populaţiilor a celor 14 specii de lilieci (chiroptere).

Prezentăm programul activităților care se vor desfășura în școlile cărășene:

18 octombrie 2017

Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici

Școala Gimnazială Lăpușnicul Mare

19 octombrie 2017

Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița

Liceul „Matias Hammer” Anina

Școala Gimnazială Ciclova Română

20 octombrie 2017

Școala Gimnazială „Mihai Novac” Sasca Montană

Școala Gimnazială Cărbunari

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns