Zilele acestea, Poliţia Română a derulat o acţiune pe DN2 pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză – o acţiune anunţată şi intens mediatizată, pentru ca cei care au pornit la drum să nu depăşească viteza şi să conştientizeze că siguranţa lor şi a celor din jur depinde de ei.

 

Poliţia Rutieră nu are normă de amenzi! Scopul nostru este să prevenim accidentele de circulaţie, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice, în evenimentele rutiere.

 

Cu toate acestea, în urma acţiunii desfăşurate în perioada 13 – 15 octombrie a.c., pe DN 2 (pe raza a 8 judeţe: Bacău, Buzău, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Suceava și Vrancea), au fost constatate 1.658 de abateri de la regimul legal de viteză, fiind reținute 354 de permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

 

Echipamentele radar (montate pe autospeciale inscripționate şi pe autovehicule neinscripționate, dar şi cele portabile – TruCAM) au înregistrat 212 de depășiri cu până la 20 km/h a vitezei maxime admise, 430 cu 21 – 30 km/h, 384 de depăşiri cu 31 – 40, 278 cu 41 – 50 km/h şi 354 cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

 

În total, poliţiştii rutieri au aplicat 2.063 de sancțiuni contravenționale prevăzute de legislația rutieră, fiind reţinute 390 de permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare. Au mai fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice (două conduceri fără permis şi o alcoolemie la volan).

 

NU UITAŢI!

 

Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:

  • în localităţi: 50 km/h (poate fi şi o limita superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/ora);
  • în afară localităţilor:

o        130 km/h pe autostrăzi;

o        100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;

o        90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

Leave a reply