(MEDIAFAX) – Un băiat în vârstă de 11 ani a fost găsit spânzurat într-un centru de plasament din județul Caraș-Severin, polițiștii deschizând un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc în seara zilei de marți, la centrul de plasament din localitatea Zăgujeni.

„Am fost sesizați în data de 10 octombrie, la ora 19.00, cu privire la faptul că un minor de 11 ani a fost găsit inconștient. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cum a survenit decesul”, a afirmat Cecilia Dăneț.
Potrivit anchetatorilor, cel mai probabil copilul s-a sinucis, dar acest lucru se va stabili în funcţie de datele anchetei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, în subordinea căruia se află centrul de plasament, a declarat, la rândul său, că se face o cercetare administrativă la centrul de plasament, iar la final se vor lua măsuri împotriva angajaților.

„Din păcate, s-a produs o tragedie care, personal, m-a afectat. Organele abilitate cercetează această speță. De asemenea, Consiliul Județean Caraș-Severin desfășoară o cercetare administrativă și pot să vă asigur că nu voi avea milă deloc față de cei care au greșit. În urma cercetărilor, va exista un raport consistent și se vor lua măsuri foarte aspre față de cei care au greșit”, a afirmat Ionuț Popovici.

Leave a reply