images

„Dragi concetățeni,

În urmă cu un an, imediat dupa preluarea mandatului, am constatat ca, datorită proastei gestionari de catre fosta administrație publica din Moldova Noua cu privire la proiectul transfrontalier de trecere a frontierei cu BAC-ul între România si Serbia, suntem in situația dramatica de a pierde finantarea noastra, dar si mai grav, ca putem fi acționați in instanta si sa plătim catre partenerii din România si Serbia in jur de 2 milioane euro, drept despăgubiri.
Sa nu uitam ca au fost organizate 6 runde de licitație si pentru ca fostul primar a refuzat sa contribuim din bugetul local cu o suma suplimentară de doar 150.000 euro, am ajuns in situația neplăcuta de a putea pierde atat finanțarea, dar cel mai grav, am fi fost printre putinele proiecte nefinalizate din programul IPA.
Cu aceeași echipa si cu multa munca si implicare reușim sa salvam atat acest proiect istoric pentru Moldova Noua, dar si pentru granița România – Serbia si sa finalizăm lucrările in timp record de doar 10 luni, perioada care include accesare credit, organizare licitație si finalizare obiectiv.
Acest proiect aduce o noua perspectiva relației între cele doua tari, aduce posibilitatea dezvoltării turismului in întreaga Clisura, aduce posibilitatea de a reîncepe schimburi comerciale între comunitățile din zona noastra si arată ca daca exista voința si viziune, Moldova Nouă poate sa renască si încet sa isi câștige o pozitie fruntasă printre orașele riverane Dunării.
Acest proiect este doar începutul unei noi abordări, este dovada ca proiectele trebuie finalizate si doar după făcute publice.
Puterea de a fi buni sta in noi toti!” ne spune Adrian Torma, primarul Orașului Moldova Nouă.

Leave a reply