A treia ediție a concursului profesional Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor, a avut loc in 04-05.10.2017, la Timișoara, la staţia de epurare a orașului. 12 echipe, a câte doi instalatori, salariați ai mai multor companii de apă din România, au luat startul competiției, pe o platformă special amenajată la stația de epurare. Probele de concurs au constat în execuția unui branșament într-o conductă sub presiune, a unui racord de canalizare și inspecția video a conductei. Ultima probă este o noutate introdusă la această ediție, folosită în practica reală la depistarea branșamentelor ilegale.
Viteza, dar și calitatea execuției au fost punctate de juriul format din teoreticieni și practicieni ai domeniului apei: prof. univ. dr. ing. Ion Mirel, conf. dr. ing. Constantin Florescu, Nicolae Păcurar (HTI), Marius Pop (Funke) și Mădălin Piescu (Aliaxis).
Câștigătorii ediției 2017 a concursului Stan Vidrighin au fost: locul I -SC Aqua Caraș SA, locul II – Compania de Apă Arad, locul III – Compania de apă Someș (Cluj).
Din partea companiei SC AQUACARAS SA au participat :
Alexandrescu Oprita – Sc Aquacaras Sa Exploatarea Resita
Marcu Sandel – Sc Aquacaras Sa Exploatarea Resita
Repede Daniel – Sc Aquacaras Sa Exploatarea Bocsa
Stroia Mihai – Sc Aquacaras Sa Exploatarea Moldova Noua
Ursulescu Ion – Sc Aquacaras Sa Exploatarea Caransebes
Concursul, parte a evenimentului Eco-Impuls, organizat de societatea Aquatim, Fundația Aquademica și Universitatea Politehnica Timișoara, a câștigat tot mai multă popularitate în rândul angajaților companiilor de apă, cu responsabilități în mentenanța rețelelor de apă și canalizare.

Leave a reply