„Am avut, ieri, onoarea de a o însoţi pe doamna Kolinda Grabar-Kitarović, preşedinte al Republicii Croaţia, în ultima zi a vizitei sale oficiale în România, în mijlocul comunităţii croate din judeţul nostru, şi anume, la Caraşova, la Clocotici şi la Lupac.

Pentru comunitatea croată din România, dar şi pentru oficialităţile judeţului Caraş-Severin, această vizită reprezintă o reafirmare a legăturilor pe care statul croat le are cu România şi cu minoritatea croată din Banatul Montan.

La rândul meu, cu acest prilej, am arătat deschiderea pe care Consiliul Judeţean Caraş-Severin o are către statul croat, dar şi către comunităţile croate şi, împreună cu doamna Kolinda Grabar-Kitarović, ne-am arătat interesul comun pentru atragerea de investitori în aceste zone.

Tot împreună ne-am bucurat şi de momentele artistice susţinute de ansamblurile folclorice ale etniei croate. De asemenea, cu această ocazie, preşedintele Croaţiei a vizitat sediul Uniunii Croaţilor din România, cea mai veche biserică romano-catolică din comunitatea croată şi Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat din Caraşova, precum şi bisericile din Clocotici şi Lupac.” declară Ionuț Mihai Popovici, vice-președintele Consililului Județean Caraș-Severin.

Leave a reply