Home / Banat / „Astăzi am învățat să ne ferim de pericolele lumii virtuale” în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

„Astăzi am învățat să ne ferim de pericolele lumii virtuale” în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

În cea de-a doua zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, Poliţia Română a continuat activitățile preventive, tema specifică de astăzi fiind prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice.

 

Proiecte, scenete, dezbateri,  jocuri interactive cu întrebări despre siguranţa, eseuri cu mesaje antiviolență scrise de liceeni, recomandări valoroase, discuţii deschise cu poliţiştii, lecţii la dirigenţie…toate au făcut parte din suita de activităţi propuse de poliţişti pentru tineri, profesori şi părinţi, în şcolile şi liceele din ţară, atât în oraşe, cât şi în mediul rural.

 

Siguranța pe Internet a fost tema principală  abordată astăzi, în care elevii au învăţat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.

 

Tinerii, la rândul lor, şi-au prezentat propriile viziuni cu privire la violenţă, formele de manifestare a acesteia şi modalităţi de abordare a luptei împotriva violenţei.

 

„Stop violenţei!”, „Fii preventiv, alege siguranța!” au fost unele dintre mesajele pe care şi le-au însuşit tinerii, în cadrul dezbaterilor despre identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, prin conduita preventivă.

 

About editor editor

Check Also

Călin Cheregi este antrenorul interimar al Reşiţei. Cristian Bobar: „Sunt foarte multe propuneri de antrenori, sper să luăm decizia cea mai bună”

După despărţirea de Alexandru Pelici, conducerea clubului CSM Reşiţa a decis să meargă pe mâna …

Lasă un răspuns