Ziua Internațională a persoanelor vârstnice marcată la Moldova Nouă

Ziua Internațională a persoanelor vârstnice marcată la Moldova Nouă

Ziua internațională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială, culturală și religioasă.

Cu acest prilej în biserica parohială cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, s-a oficiat Sfânta și dumnezeiasca Liturghie  de către părintele paroh Ion Nedelcu și părintele coslujitor Ionel Prisecaru, în cadrul căreia s-au înălțat rugăciuni pentru sănătatea și ajutorul vârstnicilor. La slujbă au participat foarte mulți credincioși precum și conducerea Asociației de pensionari din Moldova Nouă, alături de alți mebrii din comitetul de conducere, iar la momentul potrivit s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos. Părintele Paroh a adresat la sfârșitul Sfintei Liturghii un cuvânt de felicitare pentru toți pensionari orașului Moldova Nouă, mulțumindu-le pentru tot aportul adus la creșterea și educarea tinerilor.

După slujba de seara câțiva membrii ai (ATOR) Asociației Tinerilor Ortodocși, filiala Moldova Nouă, însoțiți de părintele Ion Nedelcu au participat la o întâlnire de lucru la sediul Asociației de pensionari din Moldova Nouă, în cadrul căreia s-au discutat diferite aspecte de colaborare între cele două asociații și s-a demarat o propunere de proiect comun în cadrul căreia tinerii din Asociația de Tineret să vină în ajutorul persoanelor imobilizate sau cu probleme de deplasare, oferindu-le sprijin pentru achiziționarea de alimente și pentru plata utilităților.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106. La nivel european, sărbătoarea are menirea de a sensibiliza opinia publică şi autorităţile ţărilor membre asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii mai bune de sănătate – oportunităţi pe care societatea ar trebui să le valorifice.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )