Home / Banat / Tarifele la energia electrică pe piața concurențială cresc cu 0,03 lei/kWh de la 1 octombrie

Tarifele la energia electrică pe piața concurențială cresc cu 0,03 lei/kWh de la 1 octombrie

(MEDIAFAX) – (Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 26 septembrie) În ședința de marți, Comitetul de Reglementare al ANRE a avizat tarifele de tip Componenta de Piață Concurențială (CPC) aplicabile în trimestrul IV 2017 clienților finali casnici și noncasnici beneficiari ai serviciului universal, stabilind o creștere a acestora cu 0,03 lei/kWh în trimestrul IV.

În urma analizei, „a rezultat o creștere medie, la nivel național, a tarifelor CPC cu 0,03 lei/kWh, față de creșterea medie cu 0,1 lei/kWh care ar fi rezultat conform propunerilor furnizorilor de ultimă instanță (FUI), se arată într-un comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). „Având ȋn vedere că tarifele CPC propuse de FUI pentru trimestrul IV 2017 nu au respectat prevederile Metodologiei de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali, aprobată cu Ordinul ANRE nr. 92/2015, depășind limitele prevăzute de aceasta, Comitetul de reglementare al ANRE le-a avizat, dar cu modificări”, precizează instituția.

În vederea avizării, ANRE menționează că a luat în considerare următoarele elemente: – rezultatele licitației PCSU din 12-13 septembrie 2017; – prețurile medii ponderate înregistrate în urma tranzacțiilor încheiate pe OPCOM pe toate piețele la termen, în perioada 9 august – 20 septembrie 2017; – energia necesară pentru pentru profilarea curbelor de consum și echilibrare. În prezent, energia electrică furnizată la tarife CPC reprezintă 90% din consumul clienților casnici și este achiziționată de FUI exclusiv din piața concurențială, unde prețul energiei electrice a înregistrat creșteri semnificative ȋn anul 2017.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns