(MEDIAFAX) – Mai multe percheziții au avut loc, miercuri, în județele Timiș și Arad, pentru destructurarea unei rețele de trafic de droguri ce acoperea 90% din piața de etnobotanice din Timișoara. 40 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii Direcției de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea DIICOT Timișoara, au făcut, miercuri, mai multe percheziții domiciliare în județele Timiș și Arad, fiind vizată o grupare specializată în vânzarea de etnobotanice.

Din cercetări a reieșit că rețeaua acoperea 90% din piața de etnobotanice din Timișoara. Liderii grupării cumpărau drogurile din străinătate, de pe o rețea de Internet. După ce coletele cu droguri erau livrate la Timișoara, acestea erau vândute în tot vestul țării, printre consumatori fiind și copii.

De altfel, mai mulți minori au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat etnobotanice vândute de membrii rețelei. Un număr de 40 de persoane urmează să fie aduse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.

Leave a reply