Manifestări de Ziua Pompierilor

Manifestări de Ziua Pompierilor

Cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, când se sărbătorește Ziua Pompierilor din România, la Reșița au fost organizate o serie de exerciții demonstrative, „Ziua Porților Deschise”, precum și un ceremonial religios și unul militar.

„Pentru curajul și devotamentul de care au dat dovadă pe parcursul anului, cinci cadre din ISU Semenic au fost avansate în grad, înaintea expirării stagiului. Totodată, unora dintre colegii noștri le-au fost acordate diplome pentru misiunile pe care le-au îndeplinitȚ, a declarat maior George Cozariuc, împuternicit prim-adjunct al ISU Semenic al județului Caraș-Severin.

Printre cei premiați miercuri s-a aflat și Sergiu Davidescu, de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș, care spune că cea mai grea misiune din acest an a fost salvarea unui bărbat de 33 de ani, cu stop cardiorespirator, care a reușit să fie salvat și predat medicilor cu funcții vitale.

Data de 13 septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru țară cu prețul vieții, dar și un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul și implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieții oamenilor.

Sursa: agerpres.ro

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )