. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .p . . . . . . . . .
Sfaturi financiare pentru studenți

Sfaturi financiare pentru studenți

În timpul studenției, bunăstarea financiară nu este unul dintre cele mai mari interese ale tinerilor abia plecați de acasă și nici nu ar trebui să fie. Aceasta este o perioadă frumoasă de libertate în care studenții ar trebui să se axeze pe educație și distracție, deoarece responsabilitățile acestora sunt încă minime. Prin urmare, tinerii ar trebui să se bucure de acești ani dar să se și asigure că vor avea siguranță financiară pe viitor. Astfel, atunci când vor să călătorească sau să investească în cursuri suplimentare, aceștia pot apela la împrumuturi până în ziua de salariu imediat în cont (pikavippi heti tilille) care nu au dobândă și le pot plăti la următoarea bursă sau când le trimit părinții bani.

Chiar dacă un student nu are cheltuieli multe, acesta ar trebui să își creeze un buget. Fiecare primește bani de acasă, câștigă un ban în plus de la diferite job-uri și unii au bursă. Dacă faci o listă a cheltuitelor obligatorii cum este chiria camerei de cămin și mâncarea pe care o cumperi pe lângă pachetul primit de la părinți, vei ști câți bani ai pentru distracție. În plus, îți vei putea propune câți bani să cheltui la evenimentele sociale în funcție de cât de mult câștigi în acea lună.

În timpul studenției ar trebui să eviți cardurile de credit. Atunci când ai nevoie de bani în plus, poate fi foarte tentant să aplici pentru un card de credit. Însă, ar trebui să știi că acestea vin cu dobânzi foarte mari pentru toate cumpărăturile făcute la magazine care nu sunt partenere. De asemenea, ele stimulează cumpărăturile impulsive deci te vei îndatora mai mult decât este nevoie.  Prin urmare, îți va fi foarte greu să plătești și ratele și dobânda repede. Dacă ești într-o situație în care chiar ai nevoie de mai mulți bani, poți opta pentru un credit nonbancar pentru care nu ai nevoie de foarte multe acte dar la care dobânda este ai mică decât la un card de credit.

De asemenea, în studenție poți profita de gratuități sau reduceri, dacă ai răbdare să le cauți. Există restaurante care au meniuri speciale și mai ieftine pentru studenți, iar majoritatea teatrelor și cinematografelor au reduceri. Nu trebuie să plătești întotdeauna prețul întreg. Astfel te poți bucura de tip de calitate petrecut prietenii și să nu plătești întreaga notă. Și în cazul cursurilor, atunci când consideri că facultatea nu îți oferă cele mai bune informații, poți căuta ofertele speciale pentru studenți.

În timpul facultății poți câștiga bani fără să fii angajat cu normă întreagă. Poți căuta internship-uri plătite sau poți să fii freelancer și să fi plătit per proiect. Astfel, îți vei dezvolta foarte multe abilități pe care facultatea nu le are în vedere. În plus, vei avea și ce să treci în CV atunci când va trebui să te angajezi. Freelancing-ul și internship-urile au programul flexibil sau stabilit de tine și îți fa fi mai ușor să jonglezi cu cursurile de la facultate și viața socială.

De altfel, atunci când ești student, pentru că nu ai foarte multe responsabilități financiare poți trăi ca un rege fără să te îndatorezi prea mult și fără să fii obligat să te angajezi. Dacă înveți să cheltui organizat îți va fi foarte ușor să profiți de această perioadă foarte frumoasă fără să te gândești tot timpul la bani și la lipsa lor.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )