Prima Pagina / Banat / Turist de 19 ani, mort în Parcul Naţional Domogled după ce a alunecat și s-a lovit la cap

Turist de 19 ani, mort în Parcul Naţional Domogled după ce a alunecat și s-a lovit la cap

(MEDIAFAX) – Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit, duminică, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin, în timpul unei drumeții montane, după ce a alunecat și s-a lovit cu capul de o piatră, transmite corespondentul MEDIAFAX. Incidentul s-a petrecut, duminică, pe un traseu montan din Valea Bedinei, din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Șeful Salvamont Caraș-Severin, Valentin Balaban, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul de 19 ani se afla împreună cu fratele său și cu încă un prieten, iar la un moment dat, în timp ce urcau pe o potecă spre Cheile Bedinei, tânărul a alunecat și s-a lovit cu capul de o piatră.

„Erau trei băieți din Lugoj, județul Timiș, care voiau să meargă pe Cheile Bedinei, asta fiind Valea Cernei, pe partea Munților Cernei. La un moment dat, tânărul de 19 ani a alunecat și a dat cu capul de o piatră. Cu greu am reușit să vorbim cu fratele la telefon, este semnal slab în zonă, care ne-a spus că nu are puls, nu respiră.

S-au deplasat trei salvamontiști și trei persoane de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, n-am mai putut face nimic pentru el.

L-am coborât, fiind predat celor de la IML, polițiștii au făcut cercetări la fața locului”, a afirmat Valentin Balaban. Potrivit șefului Salvamont Caraș-Severin, în zonele turistice din județ este o problemă în ceea ce privește semnalul.

Astfel, în zone precum Cheile Carașului, Cheile Nerei sau Valea Cernei, semnalul este aproape inexistent.

About editor editor

Lasă un răspuns