Home / Banat / Turist de 19 ani, mort în Parcul Naţional Domogled după ce a alunecat și s-a lovit la cap

Turist de 19 ani, mort în Parcul Naţional Domogled după ce a alunecat și s-a lovit la cap

(MEDIAFAX) – Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit, duminică, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin, în timpul unei drumeții montane, după ce a alunecat și s-a lovit cu capul de o piatră, transmite corespondentul MEDIAFAX. Incidentul s-a petrecut, duminică, pe un traseu montan din Valea Bedinei, din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Șeful Salvamont Caraș-Severin, Valentin Balaban, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul de 19 ani se afla împreună cu fratele său și cu încă un prieten, iar la un moment dat, în timp ce urcau pe o potecă spre Cheile Bedinei, tânărul a alunecat și s-a lovit cu capul de o piatră.

„Erau trei băieți din Lugoj, județul Timiș, care voiau să meargă pe Cheile Bedinei, asta fiind Valea Cernei, pe partea Munților Cernei. La un moment dat, tânărul de 19 ani a alunecat și a dat cu capul de o piatră. Cu greu am reușit să vorbim cu fratele la telefon, este semnal slab în zonă, care ne-a spus că nu are puls, nu respiră.

S-au deplasat trei salvamontiști și trei persoane de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, n-am mai putut face nimic pentru el.

L-am coborât, fiind predat celor de la IML, polițiștii au făcut cercetări la fața locului”, a afirmat Valentin Balaban. Potrivit șefului Salvamont Caraș-Severin, în zonele turistice din județ este o problemă în ceea ce privește semnalul.

Astfel, în zone precum Cheile Carașului, Cheile Nerei sau Valea Cernei, semnalul este aproape inexistent.

About editor editor

Check Also

Se împlinesc 31 ani de la înființarea Partidului Ecologist Român

“La multi ani, PER! Să crești mare și puternic!” transmite Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist …

Lasă un răspuns