Prima Pagina / MOLDOVA NOUĂ / Ședință pentru proasta gestionare a proiectului de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare și apă din Moldova Nouă

Ședință pentru proasta gestionare a proiectului de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare și apă din Moldova Nouă

” Dragi concetățeni,

Astăzi am convocat o ședinta cu privire la proiectul de reabilitare-extindere a retelei de canalizare si apa de pe raza orasului Moldova Noua.
Au participat reprezentanți ai Aquacaras de la nivel local, dar si județean, Hidroconstrucția, companie care se ocupa cu dirigenția de șantier, arhitectul-sef al orasului Moldova Noua si eu in calitate de reprezentant al UAT M9.
Motivația ședinței este proasta gestionare a proiectului si faptul ca deși noi am făcut toate demersurile asigurând fluxul documentelor si suportul logistic necesar finalizării lucrărilor.
In primul rand, trebuie sa recunosc ca serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei este mult sub asteptarile mele, deși solicit in fiecare săptămana ca Arhitectul-Sef al orasului sa monitorizeze lucrările. Doar ca din păcate domnia sa dovedeste lipsa crasa de respect fata de fisa postului si fata de cetatenii orasului.
Din păcate proiectul are mari probleme de finanțate, constructorul având sume foarte mari de încasat, iar Aquacaras acuza mari intarzieridin din partea Hidroconstrucția .
Reprezentanții companiei care se ocupa de dirigenția de șantier sunt si ei intr-o stare de deruta fiind blocați între constructor si operator.
In calitate de primar am ținut sa le reamintesc ca nu pot fi de acord cu acest mod ambiguu de lucru si cu siguranta in momentul finalizării lucrărilor nu voi semna receptia finala fara sa readucă starea drumurilor, trotuarelor sau a spațiilor verzi la nivelul începerii lucrărilor.
Totuși, tiinand cont ca acest proiect era necesar comunitații noastre, am declarat celor implicați ca Primăria va susține finalizarea proiectului si ca solicit alocarea de resurse umane pentru ca pana la finalul anului sa ne îndeplinim acest obiectiv.
In fiecare săptămana vom încerca sa organizam o ședinta operativa si pe aceasta cale va rog sa depuneți eventualele reclamații legate de neregulile din executarea proiectului.
Așteptam cu mult interes comentariile concetățenilor si va asigur ca in aceste ultime luni de proiect vom fi foarte atenți si prezenți pe teren in a identifica si rezolva toate reclamațiile si neregulile.” ne declară Adrian Torma, primarul orașului Moldova-Nouă.

About editor editor

Lasă un răspuns