(MEDIAFAX) – Mai mulți polițiști de frontieră, membri ai Sindicatului Europol, spun că există suspiciuni de fraudă la concursul de trecere a agenților în corpul ofițerilor, care are loc, marți, la Poliția de Frontieră Timișoara, după ce nu au fost lăsați să asiste la elaborarea subiectelor, deși aveau aprobare.

Douăzeci de posturi vacante de ofițeri de poliție în cadrul Poliției de Frontieră Timișoara au fost scoase la concurs, iar marți are loc examenul propriu-zis, fiind înscriși aproximativ 200 de candidați, , transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Filialei Poliției de Frontieră Caraș-Severin a Sindicatului Europol, Rodica Tîrnovan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Buda, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, a fost de acord ca observatorii sindicali să fie prezenți în toate stadiile desfășurării examenului, implicit la elaborarea subiectelor, multiplicarea, distribuirea acestora și respectiv desfășurarea propriu-zisă a examenului. Însă, marți dimineața, când cei patru membri de sindicat s-au prezentat la sediul Poliției de Frontieră Timișoara pentru a participa la elaborarea și multiplicarea subiectelor, au fost refuzați.

“Vrem să sesizăm un singur aspect: nu s-a asigurat transparența prin neprimirea membrilor comisiei de supraveghere, care în principiu au fost acceptați prin dispoziția inspectorului general, la elaborare, multiplicare și supraveghere. În speță, ni s-a spus să venim la ora 11.00, când se face instructajul cu participanții la concurs. Dar pe noi ne-a interesat transparența elaborării subiectelor. Nu deranjam cu nimic, doar supravegheam elaborarea subiectelor, dar nu am fost lăsați. Președintele comisiei ne-a întors spatele”, a spus Rodica Tîrnovan.

Florin Stoica, un alt membru al sindicatului Europol care nu a fost lăsat să asiste la elaborarea subiectelor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu s-a oferit nicio explicație în momentul în care membri desindicat au fost refuzați. “Avem acreditare din partea ministrului de Interne și acceptul inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, cu ordin de serviciu, să asistăm la elaborarea subiectelor care se vor da la desfășurarea examenului. Am fost respinși de către domnul Paraschiv Nelu, președintele comisiei de examen.

Nu s-a asigurat transparența. Am venit de la ora 04.30 pentru a asista la elaborarea subiectelor la ora 05.00 și am fost trimiși la plimbare fără niciun fel de explicație. Probabil că fiecare are omul lui, sunt puține locuri, bătaie mare, probabil că și prețul este pe măsură”, consideră Florin Stoica. Reprezentanții Sindicatului Europol spun că au sesizat Ministerul Afacerilor Interne pentru a trimite o comisie a Corpului de Control care să facă verificări la sediul Poliției de Frontieră Timișoara.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, Roxana Costache, a declarat că singurul care poate oferi explicații este președintele comisiei de examen. “Doar președintele comisiei de examen poate lua decizia de a nu lăsa pe cineva în sala de examen sau nu. Momentan, acesta este în sală, iar când se termină concursul, vom reveni cu amănunte”, a spus Roxana Costache. Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de ofițeri din cadrul Poliției de Frontieră Timișoara va începe la ora 12.00, iar candidații au la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite. În total, au fost scoase la concurs 20 de posturi vacnate de ofițeri, fiind înscriși aproximativ 200 de candidați.

Leave a reply