Prima Pagina / Banat / Există riscul ca, din octombrie, România să rămână fără bani de funcționare

Există riscul ca, din octombrie, România să rămână fără bani de funcționare

Există riscul ca România să nu mai aibă, în luna octombrie, resurse financiare pentru funcționare, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Reșița, Daniel Constantin, copreședinte al proiectului politic Pro România.

‘Am tras o concluzie și am tras și un semnal de alarmă. Concluzia este că, din punct de vedere economic, nu ne îndreptăm către lucruri prea frumoase, chiar dacă indicatorii arată bine la acest moment. Semnalul de alarmă este legat de faptul că, din luna octombrie, România riscă să rămână fără bani de funcționare. Sigur că nu am certitudini, însă sunt din ce în ce mai multe voci din interiorul sistemului, din interiorul ministerelor, mai ales din interiorul Ministerului de Finanțe, care trag acest semnal de alarmă. Este, de fapt, o constatare pe care trebuie să o coroborăm cu ceea ce se întâmplă în aceste zile, respectiv haosul guvernamental, tot felul de propuneri care se fac în special în această zonă, de a atrage cât mai mulți bani la bugetul de stat. Cele care vor avea cel mai mult de suferit vor fi, mai ales, companiile mici’, a precizat Daniel Constantin.

Conform acestuia, printre măsurile care îi vor „bulversa” pe români sunt contul separat de TVA și creșterea accizei la carburant.

Copreședintele proiectului politic Pro România susține că s-a aflat vineri, la Reșița, la invitația unui grup de reșițeni, interesați de construcția unui nou partid.

‘Sunt aici pentru construcția unui partid care nu are un obiectiv imediat, ci unul ce vizează alegerile europarlamentare din 2019, atunci când cred că vom fi consolidați la nivelul fiecărei organizații. Am găsit în Caraș-Severin oameni care mi-au plăcut. O parte dintre ei a mai făcut politică, dar poate și-ar fi dorit o altfel de politică, iar o altă parte din cei cu care am discutat cuprinde oameni noi, care au decis să îmbunătățească mediul, comunitatea în care trăiesc, iar acest lucru se întâmplă și în alte județe. Din păcate, în ultimii ani, participarea la vot a fost tot mai mult în scădere, ceea ce înseamnă că sunt tot mai mulți oameni nemulțumiți’, a spus Daniel Constantin.

Acesta susține că, din discuțiile purtate în Caraș-Severin cu oameni de afaceri, a constatat că, după doar opt luni de guvernare, oamenii sunt extrem de dezamăgiți, făcând raportul între ceea ce s-a promis și ceea ce s-a realizat, iar dezamăgirea nu se răsfrânge doar asupra PSD sau a celor de la ALDE, ci a întregii clase politice.

Sursa: agerpres.ro

About editor editor

Lasă un răspuns