Prima Pagina / Caraş-Severin / FEMEIE DIN MOLDOVA DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN CARAȘ – SEVERIN

FEMEIE DIN MOLDOVA DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN CARAȘ – SEVERIN

         Polițiștii de imigrări au depistat o tânără de 22 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, au desfășurat, la data de 31 iulie  a.c, o acţiune proprie pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie de 22 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză a intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele femeii o decizie  de returnare, prin care este obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Totodată, aceasta  fost sancționată contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

About editor editor

Lasă un răspuns