Home / Banat / Minor ascuns sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a fi scos ilegal din ţară

Minor ascuns sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a fi scos ilegal din ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – I.T.P.F. Timişoara au depistat un minor ascuns de mama sa sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a-l scoate ilegal din România, deoarece nu avea documente legale.

 

În data de 25.07.2017, ora 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român G. M., în vârstă de 45 ani, conducând un autoturism marca VW Polo, înmatriculat în România. Alături de acesta, călătoreau ca pasageri Maria C., în vârstă de 45 ani, cu domiciliul în județul Iași și Sorin C., în vârstă de 42 ani, cu domiciliul în județul Olt.

La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit un copil, ascuns pe bancheta din spate a autoturismului, sub o pătură.

În urma verificărilor, a rezultat că minorul ascuns este copilul pasagerilor, pentru care cei doi au prezentat, ulterior, o carte de identitate eliberată de autoritățile italiene.

Cei doi au declarat că intenţionau să-şi ducă copilul cu ei în Italia şi au  apelat la aceasta metoda deoarece nu aveau documente legale care sa le permita calatoria cu minorul in strainatate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

           Cetăţean sârb urmărit internaţional, depistat  la Porţile de Fier II

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au depistat la controlul de frontieră un cetăţean sârb, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiunii contra ordinii şi siguranţei publice pe teritoriul Germaniei.

 

În ziua   de 24.07. 2017, ora 21.45  în Punctul de Trecere a Frontierei  Porţile de Fier II, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile specifice de control la frontieră, cetăţeanul sârb D. Faik, în vârstă de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date naţionale, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au constatat că pe numele bărbatului există un mandat european de arestare emis de autorităţile din Germania in data de 28.10.2016, aceasta fiind căutat pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice pe teritoriul acestei ţări.

Bărbătul a fost predat  unei echipe operative din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale aparţinând  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în vederea luării măsurile legale ce se impun.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns