(MEDIAFAX) – Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit atenționarea meteorologică cod galben de caniculă și pentru ziua de luni, extinzând și numărul județelor de la nouă la 16, inclusiv Bucureștiul.

Atenționarea meteorologică cod galben de caniculă este valabilă sâmbătă, duminică și luni, iar județele vizate sunt Alba, Brăila, Gorj, Mehedinți, Arad, Călărași, Giurgiu, Olt, Ilfov, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor, Dolj, Timiș, Ialomița și Teleorman.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 și 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului.

În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade. În zonele de deal și de munte, în jumătatea de nord-est și pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor și al nopților, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Leave a reply