Prima Pagina / Banat / URMĂRIT INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

URMĂRIT INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

Un cetățean german de 60 de ani, urmărit internațional de autorităţile judiciare din Germania pentru contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, a fost depistat de poliţiştii din Timiș. Activitatea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

 

Astăzi, 21 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din Timiș au depistat un bărbat, de 60 de ani, din Germania, care era urmărit internaţional. 

 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Germania.

 

Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

 

La data de 29 iunie a.c., în urma unor percheziții efectuate de autoritățile germane la locuința din Germania a celui în cauză au fost depistate două arme.

 

Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

About editor editor

Lasă un răspuns