Home / Banat / CĂLĂTORII CU TRENUL, ÎN SIGURANŢĂ

CĂLĂTORII CU TRENUL, ÎN SIGURANŢĂ

În două zile de acţiune în trenuri şi în staţiile de cale ferată, poliţiştii de la Transporturi au constatat 14 infracţiuni şi au aplicat 208 de sancţiuni contravenţionale.

 

În zilele de 13 și 14 iulie a.c., poliţişti din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au acţionat pe principalele Magistrale de cale ferată 300, 500, 600, 800, 900 şi secţiile de cale ferată adiacente, în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase şi a faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă.

 

Au fost identificaţi doi urmăriți, 18 cerşetori şi 15 minori lipsiţi de supraveghere. De asemenea, au fost depistați 5 migranți cu ședere ilegală.

 

Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară şi 7 de natură economică.

 

Totodată, au fost aplicate 208 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 124 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice , 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 41 la H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, 38 la alte acte normative.

 

Valoarea sancţiunilor contravenţionale s-a ridicat la 37.000 de lei, iar a bunurilor confiscate la  de 370 de lei.

 

 

Exemple:

 

La data de 13 iulie a.c., poliţiştii Postului de Poliție T.F. Sighişoara au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în timp ce călătorea cu trenul, pe relația Mangalia- Oradea, la plecare din stația de cale ferată,  a constatat lipsa telefonului de pe banchetă. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost depistat un tânăr de 27, din judeţul Buzău, în posesia căruia se afla telefon mobil declarat sustras.

Acestea este acum cercetat pentru furt calificat.

 

La data de 13 iulie a.c., poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Iași, au identificat, în zona fostei Gări Internaţionale Iaşi, un tânăr de 21 de ani, din Iaşi, asupra căruia au fost găsite substanţe susceptibile a fi droguri. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare sau deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept,  dosarul care a fost declinat la D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași.

 

About editor editor

Check Also

Secretarul general al comunei Bozovici destituit din funcție de Prefectul de Caraș-Severin

Este vorba despre Ion Jurchescu, secretar general al comunei Bozovici, care a fost acuzat  de …

Lasă un răspuns