Joi începe a 21-a ediție Gărâna Jazz Festival. Facem tranziția de la căldura aglomerărilor urbane la răcoarea din Munții Semenic, dar și la plăcerea descoperirii unui line-up cu 18 concerte sub cerul liber, fiecare cu un univers distinct și provocator. Pe scurt, o stare de spirit specială la care contribuie, deopotrivă, jazzul, natura, gastronomia și farmecul satului bănățean ce găzduiește festivalul de 2 decenii.

Program

Programul complet al concertelor în funcție de scene și ore de începere este disponibil aici. Poiana Lupului, scena principală a festivalului va găzdui majoritatea reprezentațiilor artiștilor internaționali, iar la Biserica Catolică Văliug veți descoperi concertele artiștilor români.

Bilete

Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, o mai puteți face online aici. Bilete vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, joi începând de la ora 15.00, în 2 variante: bilet de 1 zi, la prețul de 85 lei, abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.

Kit de festival

Serile la Gărâna sunt, pe cât de frumoase, pe atât de friguroase. Pe timp de seară temperatura nu este de 10-11 grade, iar pe timp de zi vor fi pana la 27 de grade. Vă sfătuim să puneți în bagaje haine călduroase, hanorace și jachete potrivite pentru o vacanță la peste 1000 de m altitudine. Prognoza pentru următoarele zile se anunță prietenoasă, totuși, aveți în vedere și accesorii impermeabile. Mai multe despre ce să puneți în bagaje.

GJF Horatiu Sovaiala corturi

Dacă n-ați apucat încă să vă rezervați cazare, vă recomandăm opțiunea campării, pentru care trebuie să fiți bine echipați. Nu exista un camping amenajat, toată lumea are libertatea sa își aleagă locul de campare. Majoritatea aleg poienițele de pe malul râului sau malul lacului Trei Ape. Toalete și dușuri sunt peste drum de scenă în Poiana Lupului și pe toată perioada festivalului se pot folosi și toaletele din zona de festival.

Detalii despre campare.

Drum

Cele mai ușoare rute cu mașina, tren sau avion aici. Pentru opțiuni de carpooling găsiți detalii aici. Nu ezitați să postați anunțul vostru, cu siguranță se pot naște conexiuni utile. De joi până duminică, în fiecare dimineață la ora 07.00, în gara Reșița va fi un microbuz care transportă turiștii ce vin cu trenul din București spre Gărâna. Biletul costă 15 lei. Persoană de contact: Cristi Mocanu: 0744613121.

de sus

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte

De joi până sâmbătă, după terminarea concertelor, Poiana Lupului devine cinema și gazda unui program special de scurtmetraje oferite de Institutul Francez. O serie de comedii, drame tragi-comice și animații scurte vor aduce la viață povești din prezent și personaje din cele mai diverse. Tot în zona de cinema, gărânezii vor viziona în premieră scurtmetrajul fotografului român Andrei Becheru, “Nature laughs as Time Slips”, inspirat de albumul cu același nume al muzicianului american Tor Lundval.

Trupa de teatru AUĂLEU, cunoscută pentru reprezentațiile ”mobile” din orașe, sate și chiar de peste ocean, va fi prezentă în fiecare seară la festival cu momente de spectacol aducătoare de inspirație, întrebări și răspunsuri. Scriitorii timișoreni Nicolae Strâmbeanu, Brândușa Armanca, Daniel Vighi și Viorel Marineasa îți vor lansa cele mai noi apariții editoriale în cadrul festivalului, iar spectatorii pasionați de jazz românesc pot participa la lansarea celor mai noi albume semnate de muzicienii Marius Preda și Mircea Tiberian.

De sâmbătă până duminică, Poiana Lupului de lângă Gărâna va găzdui a doua ediție a Târgului Național al Colecționarilor de Discuri, un eveniment menit să aducă la un loc pasionații de viniluri și muzică bună. Natura sălbatică din Semenic e spațiul perfect pentru meditație și relaxare, așa că diminețile de festival vor începe cu clase de Yoga ținute de ”Mișcarea de Piatră”, începând de la ora 09.00, în satul Văliug, stațiunea Crivaia, pe pontonul Hotelului Aquaris.

brebu nou

Împrejurimi 

Peisajul Gărâna e la fel de sălbatic ca muzica pe care o vei asculta la festival. Dacă ajungi pentru prima dată la festival, ia-ți timp să explorezi împrejurimile pe timp de zi. AICI mai multe despre traseele din zonă, pe jos, cu bicicleta sau mașina, dar și despre specificul culinar al zonei.

Processed with VSCO with wwf preset

 

Leave a reply