Un bărbat, urmărit internațional de autorităţile judiciare din Italia, pentru trafic de droguri de mare risc, a fost depistat de poliţiştii timișeni și de cei de la Direcția Operațiuni Speciale. Activitatea a fost coordonată de Direcția de Investigații Criminale și a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 3 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și polițiștii de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române au depistat, pe DN 691, un bărbat de 52 de ani, care era urmărit internaţional.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Italia au emis, în anul 2014, un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În fapt, în luna martie 1996, bărbatul ar fi comercializat 1.500 de grame de cocaina.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Timişoara. cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Italia.

Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Leave a reply