Breaking News
Home / CARANSEBEŞ / Protopopi noi în Episcopia Caransebeșului

Protopopi noi în Episcopia Caransebeșului

În cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din data de 21 iunie 2017, au fost numiți P.C. Părinte Ilie Florin Ciucur în funcția de conducător al oficiului protopopesc Caransebeș și P.C. Părinte Iosif Frenț în funcția de conducător al oficiului protopopesc Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Potrivit prevederilor art. 88, lit. (n și art. 70alin. 2 din Statutul pentru Organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Permanența Consiliului eparhial al Episcopiei Caransebeșului a hotărât în ședința din 21 iunie 2017 revocarea din funcția de protopopi a P. On. Părinte Liviu Mihai Drăgan de la protopopiatul Caransebeș și a P. On. Părinte Nicolae Pereș, de la protopopiatul Băile Herculane. În temeiul aceluiași statut, P.C. Părinte Ilie Florin Ciucur a fost numit în funcția de conducător al oficiului protopopesc Caransebeș și P.C. Părinte Iosif Frenț în funcția de conducător al oficiului protopopesc Băile Herculane. Aceștia vor începe activitatea de la data de 1 iulie 2017 și vor contribui la intensificarea activităților liturgice, pastorale, educaționale, culturale și social-filantropice în toate parohiile din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane, printr-o cooperare eficientă cu toate instituțiile bisericești, administrative, culturale și social filantropice.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian și colaboratorii de la Centrul Eparhial Caransebeș aduc mulțumire părinților protopopi emeriți Liviu Mihai Drăgan și Nicolae Pereș, pentru activitatea administrativă depusă în funcțiile deținute până în prezent. În continuare, părintele Liviu Mihai Drăgan va conduce oficiul parohial al parohiei „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” din Caransebeș, iar părintele Nicolae Pereș oficiul parohial al parohiei „Schimbarea la Față” din Băile Herculane.
Redăm mai jos câteva repere biografice ale celor doi noi protopopi.

Pr. Ilie Florin Ciucur – Protopopiatul Caransebeș

S-a născut în data de 13 mai 1983. A studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș între anii 1997 – 2002 și a urmat cursurile Facultății de Teologie – Istorie din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița între anii 2002-2006. Între 2006 și 2008 a urmat cursuri de masterat la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. A fost hirotonit diacon la data de 15 august 2005 pentru catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeș. A fost hirotesit arhidiacon în data de 31 octombrie 2010, iar de la 1 noiembrie același an a fost numit în funcția de inspector la Centrul Eparhial, îndeplinind misiunea de diacon ceremonial al chiriarhului. În data de 15 august 2016 a fost hirotonit preot pentru catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, fiind hirotesit iconom stavrofor. Din anul 2014 este cadru didactic la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș pentru disciplinele: Tipic bisericesc și Liturgică.

Pr. Iosif Frenț – Protopopiatul Băile Herculane

S-a născut pe 28 martie 1980. A studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș între anii 1994 – 1999 și a urmat cursurile Facultății de Teologie – Istorie din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița între anii 1999-2003. A fost hirotonit și numit preot paroh la parohia Zorlențu Mare din protopopiatul Reșița în anul 2003, fiind hirotesit iconom în anul 2008. Începând cu data de 1 mai 2010 a fost numit preot paroh la parohia Domașnea din protopopiatul Băile Herculane, fiind hirotesit iconom stavrofor în anul 2015.

About editor editor

Check Also

Un bărbat a aruncat cu benzină peste o femeie din Verendin

În jurul orei 7, în dimineața din 12 octombrie 2020, Poliția din Băile Herculane a …

Lasă un răspuns