Home / Arad / Se afișează primele rezultate ale Evaluării Naționale

Se afișează primele rezultate ale Evaluării Naționale

Subiect examen Evaluare Nationala pag 2

Prima afişare a rezultatelor Evaluării Naționale este programată, conform calendarului Ministerului Educației, pentru luni, 26 iunie, până la ora 16:00, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro, tot luni putând fi depuse eventualele contestaţii, până la ora 20:00.

Potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale, prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, până la ora 20:00. În intervalul 27-29 iunie, vor fi rezolvate eventualele contestații, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările sunt corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele.

Rata de participare la prima probă, cea la limba română, a fost de 97,33%, la matematică fiind de 97,17%.

Ministerul Educației a anunțat că, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Media notelor obţinute la examen constituie unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat în anul școlar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei pentru MEDIAFAX.

About Mediafax

Check Also

Călin Cheregi este antrenorul interimar al Reşiţei. Cristian Bobar: „Sunt foarte multe propuneri de antrenori, sper să luăm decizia cea mai bună”

După despărţirea de Alexandru Pelici, conducerea clubului CSM Reşiţa a decis să meargă pe mâna …

Lasă un răspuns