LIVE VIDEO Dezbaterea „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021: Oportunitate de dezvoltare locală și regională”

Biroul de Informare al Parlamentului European în România împreună cu Primăria Timișoara, Institutul Intercultural Timişoara, Asociaţia „Timişoara Capitală Europeană a Culturii” şi Teatrul Naţional Timişoara, organizează vineri, 9 iunie 2017, o dezbatere va permite un schimb de idei privind preluarea de către oraș, în anul 2021, a titlului de capitală europeană a culturii.

Evenimentul se va bucura de participarea deputaților Iuliu Winkler (Grupul Partidului Popular European), Maria Grapini (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților) și Victor Negrescu (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților).

Reprezentanți ai autorităţilor locale, ai operatorilor culturali şi din turism la nivel local şi regional, jurnaliști și alte părți interesate vor dezbate alături de cei trei europdeputați impactul şi oportunitățile generate de obţinerea de către municipiul Timişoara a titlului de capitală europeană a culturii. Dezbaterile vor acoperi posibilele modalităţi de cooperare, colaborare și parteneriate pentru a răspunde provocărilor pentru dezvoltarea regională şi locală prin punerea în valoare a ofertei culturale şi a turismului cultural, dar şi de a crea noi oportunităţi durabile pentru o gamă largă de cetăţeni, cu scopul de a stimula implicarea şi participarea acestora la activităţile culturale din 2021. Ce moștenire rămâne și cum va fi gestionat capitalul de imagine creat în 2021 pentru oraș și regiune, sunt teme transversale care vor fi, de asemenea, abordate.

Evenimentul va începe la orele 13.30, în Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara (Parcul Civic) și va moderat de dr. Corina Răceanu, director de programe în cadrul Institutului Intercultural Timișoara.

Dezbaterea, transmisă în direct prin webstreaming
Vă invităm să urmăriți transmisiunea în direct de la Timișoara la adresele https://www.facebook.com/EPIO.Romania și http://www.caleaeuropeana.rovineri, 9 iunie 2017, în intervalul orar 13:30 – 17:30.

Detalii suplimentare și agenda evenimentului
http://bit.ly/2srUM2u

Leave a reply