Prima Pagina / Banat / OFSD Caraș-Severin prezentă la lucrările CEx OFSD – Zalău, jud. Sălaj

OFSD Caraș-Severin prezentă la lucrările CEx OFSD – Zalău, jud. Sălaj

La finalul acestei săptămâni, în perioada 19-20 mai, la Zalău s-a desfăşurat Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei de Femei a PSD.  Au participat un număr important de reprezentante ale PSD, preşedinta  Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, doamna Viorica Dăncilă, doamna secretar general al acestei organizaţii, Maria Lazăr, Maria Manuela Catrina – secretar de stat în Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, Iuliu Nosa – parlamentar,  parlamentare ale PSD şi preşedinte de organizaţii judeţene ( OFSD ).

Delegația OFSD Caraș-Severin prezentă la CEx OFSD – Sălaj, Zalău, în frunte cu doamna  parlamentar Luminița Maria Jivan – președinte OFSD Caraș-Severin:

”  Vineri, 19 mai 2017 a fost ziua alocată  cercetării, delegațiile organizațiilor de femei din teritoriu vizitând  Castrul “Porolissum” și Grădina botanică din Jibou ( Sălaj ). Seara , la Pensiunea ” Eden ” din Jibou, ni s-a prezentat un frumos program artistic specific zonei.

Lucrările Comitetului Executiv al Organizației femeilor social democrate din România (OFSD) s-au desfășurat sâmbătă, 20 mai,  la Zalău, în sala “Porolissum” a Consiliului Județean Sălaj. S-a decis ca la școala de vară a femeilor social-democrate care va avea loc în luna august ( 24-27 aug. ) să fie prezente un număr mare de social-democrate, promovarea obiceiurilor, portului și produselor tradiționale fiind mesajul ce va fi abordat și transmis generației de mâine. Vom  susține promovarea  portului popular și a produselor tradiționale la nivel national și european.

Rolul nostru, al femeilor social-democrate , este de a deveni model de urmat  și de aceea încurajăm femeile să fie  active, implicate, să îndrăznească în tot ceea ce intreprind, pentru că merită. Fiecare zi, oră, dedicate semenilor, nu are cum să nu fie  mulțumire sufletească și imbold de a continua să fim mereu în slujba aproapelui, oamenilor, să construim împreună viitorul copiilor noștri.

Subliniez ceea ce a declarat doamna președinte a OFSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă : ” PSD are 27% femei în Parlamentul României. Ne-am fi bucurat ca şi celelalte formaţiuni politice să aibă un procent cât mai mare. (…) Dacă ar fi să fac o radiografie a situaţiei actuale, avem 86 de primari, faţă de 42, deci am dublat numărul de primari, am dublat numărul de consilieri judeţeni, am triplat numărul de consilieri locali şi avem mai mult decât dublu femei în Parlamentul României. Cred că acest lucru este un plus şi aici vreau să fac o menţiune, pentru că am auzit foarte multe discuţii. Noi nu vrem să promovăm femeile pentru că sunt femei, dar femeile au rolul lor în societate, trebuie să aibă rolul lor şi în politică, iar promovarea femeilor în PSD s-a făcut pe criterii de performanţă, de profesionalism”.

Aprecieri și mulțumiri organizatorilor, în special colegei noastre  doamna Daniela Coța, preşedinte al Organizaţiei de femei PSD Sălaj, pentru implicarea și punerea în practică a acestui  eveniment de anvergură națională. ”

About editor editor

Lasă un răspuns