Premierul Sorin Grindeanu a revenit vineri la Caransebeș, în orașul său natal, unde a participat la aniversarea a 25 de ani de la absolvirea liceului, actualul Colegiu Național „Traian Doda”, dar a vizitat și școala unde a făcut clasele de gimnaziu, el declarând că a trăit momente pline de emoție cu ocazia acestei revederi.

Prima sa oprire a fost la Colegiul Național ‘C.D. Loga’, școala unde a absolvit primele opt clase și al cărei director a fost chiar tatăl său.

‘Pentru mine, și clasele I — IV, cu doamna învățătoare Avram, și ciclul gimnazial au însemnat foarte mult. Sunt anii în care, sigur, ?stresat de tata’, s-au pus bazele a ceea ce înseamnă educația pentru fiecare dintre noi, iar aici, dar și la liceul pe care l-am absolvit s-a făcut și se face, în continuare, școală, în adevăratul sens al cuvântului. Sunt emoționat… Nu sunt așa de emoționat în activitățile de la București, așa cum sunt aici. Eu vă doresc să mai aveți mulți absolvenți ai acestei școli și din Caransebeș, și sunt convins că vor mai fi, nu am niciun dubiu, care să dețină pe viitor funcții de conducere în țara noastră și să poată să ajute. Le mulțumesc profesorilor și învățătorilor, care au contribuit și la educația mea, și la cea a președintelui Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, și vă doresc mult succes pe mai departe’, a afirmat Sorin Grindeanu.

La actualul Colegiu ‘C.D. Loga’, premierul a fost întâmpinat de elevii și profesorii școlii, dar și de tatăl său, Dan Nicolae Grindeanu, mulți ani director al acestei prestigioase unități de învățământ. Cu această ocazie, premierul României a vizitat și sala unde a pășit pentru prima dată în clasa întâi.

De aici, premierul s-a deplasat la Colegiul Național Traian Doda, unde în curte era așteptat de foștii colegi de generație. Sorin Grindeanu a spus că are foarte mulți colegi cu care ține legătura, cu care se mai și întâlnește, iar cu unii dintre ei chiar își petrece concediile și pe care îi consideră prieteni în adevăratul sens al cuvântului.

‘Pe unii dintre colegii mei i-am mai văzut, sunt în legătură directă cu ei, sunt prietenii mei, sunt oamenii cu care am împărțit cele mai frumoase momente din viața unui om, anii de liceu, anii cei mai frumoși. Mă bucur că au venit atât de mulți colegi din fosta clasă. Am fost o generație unită, suntem în continuare și sper ca și acum, la aceste momente festive și cele de relaxare să fie la fel. De asemenea, am avut parte de dascăli foarte buni, și în clasele primare și gimnaziale, dar și la liceu, un liceu cu tradiție, un liceu care face cinste județului Caraș-Severin și întregului Banat, un liceu în care nu doar generația ’92, când am absolvit eu, ci un liceu care a scos foarte multe generații de elevi, de absolvenți, care fac cinste și sunt convins că vor scoate în continuare, pentru că rămâne o școală de top în regiune’, a precizat premierul.

În ceea ce privește materiile preferate, Sorin Grindeanu afirmă că a avut, întotdeauna, înclinații spre partea reală, matematică, fizică, practic, și liceul pe care l-a terminat având acest profil, însă, pe lângă școala propriu-zisă, a avut parte și de multe alte clipe frumoase.

‘Orice licean are aventuri și sunt ani pe care îi știm cu toții, sunt lucruri pe care le-am făcut cu toții, dar ceea ce a fost important, dincolo de aceste aventuri, a fost că ne-am simțim bine împreună, eu și colegii mei, atunci când a fost vorba de distracție, iar când a fost vorba de învățat și de a avea performanță, am făcut față cu brio. Ne leagă amintiri frumoase, ultima noastră întâlnire așa mare fiind la sărbătoarea celor 20 de ani de la terminarea liceului’, a menționat șeful Guvernului.

Unul dintre cei mai apropiați colegi ai premierului Sorin Grindeanu este actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

‘Am fost colegi încă din clasa întâi, la Liceul Pedagogic, actualul Colegiu Național ‘C.D. Loga’. Am vrut să-i fac o surpriză premierului, iar ceva mai devreme am vizitat această unitate de învățământ, pentru că acolo am făcut amândoi clasele I — VIII. Toți cei de acolo ne-au făcut o primire foarte frumoasă și am fost emoționați, mai ales după ce am vizitat și fostele noastre clase. Sunt momente emoționante, mai ales după ce ne-am revăzut și cu colegii noștri, mare parte din ei ne sunt prieteni, cu profesorii noștri, cu școala noastră, curtea școlii. Emoționantă a fost și întâlnirea cu actualii elevi ale celor două colegii de prestigiu din județul Caraș-Severin’, a subliniat președintele Silviu Hurduzeu.

Referitor la cei 12 ani de școală petrecuți împreună cu actualul premier, Silviu Hurduzeu spune că au fost extrem de multe momente frumoase, dar își aduce aminte cu plăcere de orele de sport, în care jucau fotbal sau baschet în curtea școlii, de reuniunile cu muzică organizate în orele după-amiezii, dar și de dascălii ce i-au format și profesional, și ca oameni, cărora, spune președintele CJ Caraș-Severin, le datorează cariera și locul în care au ajuns.

La rândul lor, și dascălii își aduc aminte cu mare bucurie de absolvenții generației 1992.

‘Sunt oameni cu foarte mult bun simț, au fost elevi excepționali, foarte buni la învățătură, disciplinați și serioși, așa cum sunt și acum. Și mă refer, aici, atât la președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, cât și la premierul României, Sorin Grindeanu, căruia îi plăceau toate materiile, dar, în special, matematica’, a precizat Ana Suru, fosta profesoară de chimie, dar și diriginta prim-ministrului.

Odată cu cei care au sărbătorit, vineri, 25 de ani de la terminarea liceului, acest moment a fost așteptat cu mari emoții și de către dascăli, printre ei aflându-se și profesorul de geografie, Nicolae Borcean. Acesta susține că generația de absolvenți din 1992 era una aparte, unde nu te puteai prezenta la clasă oricum, cerințele lor fiind foarte mari.

‘Mă leagă foarte multe amintiri de această generație, mai ales că am avut și multe performanțe cu ei. Știu că am plâns la absolvirea de atunci, așa cum îmi dau lacrimile și acum. Am așteptat cu multă emoție această întâlnire, pentru că am avut o relație cordială, specială cu acești elevi. Pe mine nu mă miră că au ajuns în posturi cheie și că reprezintă cu cinste Liceul ‘Traian Doda’. Au fost elevi excepționali, iar acest lucru este confirmat de toți colegii mei’, a declarat prof. Nicolae Borcean.

Sursa: agerpres.ro

Leave a reply