În această dimineață, polițiștii din Mehedinți efectuează 5 percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune și falsuri, prin care ar fi cauzat un prejudiciu pe aproape 1.500.000 de lei, unei instituții. Vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere.

 

La data de 9 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune, fals sub înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, reprezentanții unei instituții ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ.

 

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat 2 terenuri aflate în proprietatea instituției publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora și fără să se opereze tranzacția în documentele de evidență ale instituției.

 

Prejudiciul cauzat instituției a fost estimat la 1.500.000 de lei.

 

4 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri.

 

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea unităților de parchet de pe lângă Judecătoria Orșova și de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Leave a reply