Foarte multe dintre filialele liberale au probleme cu decontarea de către Autoritatea Electorală Permanentă a cheltuielilor de la alegerile parlamentare din 2016 datorită unor contracte cu compania lui Felix Tătaru. Ion Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, a ţinut să sublinieze că filiala judeţeană condusă de el şi-a recuperat toţi banii din alegeri.

Ludovic Orba, extrem de volubil şi de deschis dialogului în conferinţa de presă de la Reşiţa a închis întrebarea cu o simplă replică: „Aceste probleme le vom depăşi” evitând să discute în detaliu despre această problemă.

Cel mai probabil a identificat această problemă ca o posibilă dispută în alegerile interne din PNL Caraş-Severin şi a încercat elegat să se poziţioneze în afara acestei dispute, deşi se recomandă ca un luptător curajos cu tot ceea ce nu este moral şi nu consolidează Partidul Naţional Liberal.

La rândul său, liderul Ion Marcel Vela a ţinut să marcheze că în filiala sa această problemă nu a apărut şi că toţi banii investiţi au fost decontaţi de către AEP, marcând încă o dată că a reuşit să ia decizi de profesionist în managerierea partidului, fără a-l expune inutil.

Dacă atitudinea lui Marcel Vela este de înţeles, ciudată este tăcerea lui Orban, un liberal care a vorbit toată conferinţa de presă despre „lideri slabi”, „reprezentanţi care nu cunosc limba română”, „reconstrucţia PNL” dar care a refuzat prin trei vorbe să antameze o discuţie reală, de interes şi de moralitate, care frământă la această oră toate filialele PNL.

Leave a reply