Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu reprezentanţi din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-au aflat astăzi, 24 aprilie 2017, într-o vizită de lucru pe șantierele autostrăzilor Lugoj – Deva (loturile 2, 3 și 4) și Sebeș – Turda (loturile 1, 2, 3 și 4), pentru a evalua stadiul și calitatea lucrărilor.

 

Pe Autostrada Lugoj – Deva, lotul 2, din cei 28,6 km, au fost deschişi traficului 15 km. În prezent, lucrările rămase de efectuat pe acest tronson, înregistrează un progres fizic de aproximativ 60%. În cadrul vizitei, constructorul a declarat că nodul rutier de la Margina, aferent secțiunii D a autostrăzii, va fi finalizat în luna august 2017. Secțiunea E din autostradă urmează să fie relicitată din cauza necesităţii construirii ecoductului pentru mamifere mari. Legătura între lotul 2 şi 3 se va face până la finalizarea acestuia, prin DN 68 A.

 

Lotul 3, în lungime totală de 21,14 km este asfaltat în proporţie de 80%, iar stadiul de realizare a lucrărilor este 75%. Pe lotul 4 (22,139 km), procentul de execuţie este de 52% şi asfaltul este turnat pe 68% din suprafață. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor, pe ambele loturi, este luna decembrie a acestui an.

 

“Vreau să văd constructori serioși care lucrează și își respectă termenele, care nu trag de timp căutând chichițe juridice prin care să solicite bani în plus. Celor de la CNAIR le cer să rezolve problemele de avize și autorizații și să nu mai aștepte să se rezolve de la sine. Vor exista penalități pentru cei care nu-și fac treaba, atât pentru antreprenori, cât și pentru beneficiar. Vreau să văd deopotrivă din partea ambelor părți colaborare și eficiență. Vreau să văd termene respectate.”, a declarat Ministrul, Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor şi-a continuat vizita pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda, acolo unde pe lotul 1 (17 km) a constatat mobilizarea foarte slabă a constructorului, motiv pentru care acesta a fost chemat la Ministerul Transporturilor pentru discuţii. Stadiul execuţiei pe acest lot este de numai 20%. Pe lotul 2 (24,25 km), lucrările au fost executate în proporţie de 28%. Loturile 3 (12,45 km) şi 4 (16,3 km) au un progres fizic de cca 70% datorită eficienţei cu care constructorii au efectuat lucrările pe aceste două tronsoane. Pentru verificarea calităţii lucrărilor din şantierele de infrastructură de transport, se fac controale inopinate de către specialişti CESTRIN şi CNAIR care prelevează probe din teren. Astăzi au fost luate probe din lotul 3 al Autostrăzii Sebeş -Turda.

Toate lucrările efectuate pe cele două autostrăzi sunt monitorizate de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, astfel încât să fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulaţie.

 

Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecție a șantierelor, pentru obiectivele de infrastructură de transport.

Leave a reply