Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că și-a propus să se comporte „cât se poate de normal” pe perioada mandatului său de șef al Guvernului, el precizând totodată că evită să facă anumite lucruri fiindu-i teamă să nu pice în ridicol.

„Sper că am rămas un om așa cum eram și înainte de a fi prim-ministru, adică normal. Fac lucruri normale, încerc să mă comport cât se poate de normal și, de fapt, e unul din lucrurile de care mi-am propus să mă țin, fiindcă în momentul în care pierzi contactul cu realitatea, cu lumea, pericolul de a face lucrurile altcumva decât ar trebui să le faci e foarte mare”, a declarat Grindeanu, într-un interviu difuzat la TVR 1.

El a vorbit și despre ziua de 30 decembrie 2016. „Am fost chemat la București, a fost acea desfășurare, în care prima propunere a PSD pentru funcția de premier, și anume doamna Sevil Shhaideh, n-a fost acceptată. În mod normal, statutar, s-a întrunit forul de conducere în partid și (…) m-a votat să fiu eu cel care să preia această sarcină. Sigur că a fost o surpriză, cred că s-a și văzut (…) Mă mai uit la imaginile de atunci, din decembrie, și se vede pe mine și o anumită emoție, dar totodată cred că și ce gândeam atunci, responsabilitățile”, a precizat Grindeanu.

Totodată, întrebat dacă este timid, Grindeanu a răspuns: „Nu neapărat timid, cât îmi este foarte, foarte frică de ridicol și atunci evit anumite lucruri. Și de a pica în ridicol. E foarte simplu să se întâmple lucrul ăsta”.

Grindeanu a mai spus că de când a preluat funcția de premier are foarte puțin timp liber. „Sunt foarte multe lucruri de făcut. Timpul e scurt și atunci, pentru chestiunile care țin de treburile personale ale fiecăruia, îți rămâne foarte puțin timp”, a spus prim-ministrul.

Acesta a povestit și despre copilăria sa, petrecută la bunicii din partea mamei sale, în satul Borlovenii Vechi, vorbind totodată despre pasiunea sa pentru matematică și despre anii de gimnaziu și de liceu, când participa la olimpiadele dedicate acestei discipline.

„Tatăl meu fiind profesor de matematică, (…) mi-a sădit această pasiune și am luat-o și eu pe același drum ca și el (…) De foarte multe ori mă gândesc la câtă matematică am făcut și în gimnaziu, și în liceu, și în facultate (…) Îmbrățișând această carieră, toate lucrurile pe care le-am învățat, extrem de multe, poate nu le folosesc acum”, a spus Grindeanu.

De asemenea, Grindeanu a vorbit despre cei doi copii ai săi, Mihai și Sofia, pe care îi vede o dată sau de două ori pe lună, din cauză că locuiesc la Timișoara, împreună cu soția sa, Mihaela. În acest context, premierul a precizat că urmează să ia, la vară, o decizie împreună cu soția sa în legătură cu o eventuală mutare la București a întregii familii.

Șeful Executivului a vorbit și despre momentul intrării sale în politică, pe vremea când era student în 1996 la Timișoara, când s-a înscris în PSD.

„În primul tur în 1996, am votat cu Partidul Democrat, care îl avea atunci candidat pe Petre Roman la alegerile prezidențiale și care era partid de stânga în acel moment. (…) Între tururi, a considerat necesar să se alieze cu dreapta, cu Convenția Democrată, ceea ce pentru mine a fost o lovitură în ceea ce credeam (…) Și acesta a reprezentat un impuls de a merge (să se înscrie în FDSN-ul de atunci n.red.)”, a spus Sorin Grindeanu, amintind și funcțiile pe care le-a deținut ulterior în cariera sa politică și care au culminat cu cea de șef al Guvernului.

Leave a reply