ARAD (MEDIAFAX) – Punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad s-au aglomerat în ultimele ore. Oamenii aşteaptă chiar şi o oră şi jumătate pentru a ieşi din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel mai aglomerat este punctul de trecere a frontirei de pe autostrada Nădlac-Arad, unde, chiar dacă poliţiştii de frontieră au luat măsuri speciale şi luni la prânz se lucra pe nouă benzi de ieşire, oamenii aşteptau până la 90 de minute pentru a ieşi din ţară.

„E ca în România, stăm la coadă la tot. Aşa e mereu”, a declarat un bărbat.

„Când am venit şi era ministra aici, am stat cel mult cinci minute. Cum s-a putut atunci ca timpul de aşteptare să fie de două-trei minute, iar acum stăm peste o oră?”, a declarat un alt bărbat.

În Vinerea Mare, timpii de aşteptare la intarea în ţară în punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad nu depăşeau cinci minute, în perioada în care ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a aflat în zonă.

„Conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus suplimentarea arterelor de control şi a poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor la ieşirea din România, astfel că în acest moment, la punctul de trecere Nădlac de pe autostradă se lucrează pe nouă artere de control. Se poate face acest lucru pentru că până luni la ora 23 există restricţii de circulaţie ale autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, aglomeraţie este şi la Cenad, unde se aşteaptă 120 de minute, la Borş 30 minute, Săcuieni – 50 de minute şi Urziceni şi Petea – câte 70 de minute.

Pentru a evita supraaglomerarea, poliţiştii de frontieră recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a graniţei.

Leave a reply