Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița împreună cu Muzeul Cineastului Amator vă invită la seria de filme documentare KineDok powered by One World Romania.

KineDok este un program internațional de distribuție alternativă de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World Romania.  În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă la program: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al galeriilor sau al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă  pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

Partenerii programului – organizații din 8 țări printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la cafeneaua, biblioteca, muzeul sau instituția de învățământ de lângă tine.

Prima proiecţie KineDok powered by One World Romania la Reșița va avea loc sâmbătă, 29 aprilie. De la ora 21:00, în curtea Universității „Eftimie Murgu” va fi proiectat documentarul norvegian „Plimbare sub clar de lună cu bunicul”, în regia lui David Alræk. Proiecția se va realiza în interior în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile.

Muzeul Cineastului Amator vă invită să vizionați, în fiecare lună, câte un film documentar, după următorul program:

Ora               Data

Plimbare sub clar de lună cu bunicul             21:00         29.04.2017

Doar o răsuflare                                                21:00         20.05.2017

Cinema, Mon Amour                                      21:00         08.06.2017

Turism!                                                             21:00         08.07.2017

Copiii lui Cain                                                 21:00         30.09.2017

Ceață peste râu                                                 21:00         07.10.2017

Ordine de sus & Aceia                                     21:00         18.11.2017

Cambridge                                                                  21:00         09.12.2017

__________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Muzeul Cineastului Amator

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:  oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

Leave a reply