Curele de slăbire nu mai sunt un moft. Din ce în ce mai multe doamne și domnișoare recurg la aceste
metode pentru a-și păstra forma fizică și pentru a se bucura de energie și de un mod de viață
sănătos. Există o mulțime de ingrediente și de tratamente naturiste care pot ajuta corpul uman pe
durata unei cure. Însă unul din toate este absolut extraordinar, iar beneficiile lui pur și simplu au
declanșat o întreagă avalanșă pe piața produselor naturiste.
Este vorba de o planta din America de Sud, a căror semințe sunt considerate un adevărat remediu în
cazul bolilor cardio – vasculare și chiar în cazul obezității. Semințele de chia sunt produse naturiste
cu beneficii extraordinare pentru corpul uman. Acestea sunt bogate în proteine și pot aduce un
aport de carbohidrați și de fibre necesar fiecărei zile, fără a se depune însă sub formă de grăsimi.
Semințele conțin proteine (15 – 20%), grăsimi naturale (aprox. 30%) și o proporție covârșitoare de
carbohidrați (aprox . 40%), care pot reprezenta necesarul zilnic de energie pentru corpul tău.
Conține, de asemenea, o cantitate mare de antioxidanți și nu conțin gluten, fiind astfel ideale pentru
mesele diabeticilor și ale celor intoleranți la gluten.
Specialiștii au identificat o concentrație uimitoare de substanțe active în aceste semințe chia.
Acestea conțin acizi grași esențiali și fenolici, care luptă împotriva depunerii grăsimilor prin
stabilizarea nivelului de colesterol din sânge. Semințele chia sunt bine-cunoscute și pentru
capacitățile miraculoase de întărire a sistemului imunitar.
Sunt consumate la nivel global, studiile demonstrând că au chiar și efecte anti-cancerigene și
consumul lor previne unele forme de cancer, ajutând corpul să lupte împotriva multor alte afecțiuni
din acest spectru.
Semințele chia sunt recomandate de fiecare nutriționist și pot fi consumate ca simple gustări între
mese sau pot fi chiar amestecate cu fructe, iaurt și lapte pentru a realiza un mic dejun delicios. Ele
pot fi amestecate și cu shake-uri proteice, iar doza de consum recomandată este de maxim 50 de
grame pe zi.
Acestea sunt recomandate la nivel internațional de către specialiști în nutriție și produse naturiste,
iar beneficiile lor au fost consemnate chiar și de Comisia Europeană, care a decis că ele pot fi incluse
chiar și în produsele de panificație.