În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a șase persoane. Pentru a preveni evenimentele nedorite pe drumurile publice, polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic: atenție maximă!

Ieri, 6 aprilie a.c., în jurul orei 08.00, la intersecția străzilor  Căminelor și Constructorilor din municipiul Reșița, a avut loc un accident rutier.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr în vârstă de 19 de ani, din Reșița, a condus un autoturism dinspre Calea Caransebeșului spre Cartierul Țerova. La intersecția străzilor  Căminelor și Constructorilor, tânărul nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism intrând în coliziune cu acesta și ulterior acroșând un alt autoturism, oprit în intersecție.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui persoane.

Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

În jurul orei 16.20, o femeie în vârstă de 43 de ani, din Bocșa, a condus un autoturism pe D.N.58B, dinspre Reșița spre Bocșa. Într-o curbă la dreapta, cu vizibilitate sub 50 m, femeia nu ar fi adaptat viteza de deplasare și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus, în regim Taxi,  la volanul lui aflându-se un bărbat de 60 de ani, din Ramna.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și a altor patru persoane, pasagere în Taxi, toate fiind transportate la Spitalul Județean din Reșița pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii municipiului Reșița – Biroul Rutier i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi conducători auto, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

Drum Bun!

Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!

Leave a reply