Participa 63 de concurenti reprezentand toate armele si structurile M.A.I. Judetul nostru este reprezentat la aceasta editie de Cms.sef Bolintis Mihai (I.P.J.Caras-Severin) si Mr. Mandici Constantin Florin ( I.J.J. Caras Severin)
De mentionat ca din cei 63 participanti, 33 sunt legitimati iar 29 au coeficient ELO (international). Iar daca ne uitam pe lista celor asa zis neclasificati constatam ca printre ei se afla jucatori ce au forta de joc a unor jucatori de categoria I (Iacob Claudiu – campion prin corespondenta al Bucuretiului !!!, Ciobotea Liviu, Pop Nicolae, Capatina Cezar, Caldararu Ion, Becze Ioan, fratii Axinia si altii).
Toti se pregatesc teoretic ( cu tutoriale de pe net sau la cluburi) si practic (multi participand la competitii oficiale, omologate FIDE iar Oprisor, Bolintis, Popescu Daniel si Iordachescu au participat si jucat la ultimele editii ale Diviziei A).
Asa cum remarca si Costi Mandici, nu mai intilnesti nici macar la ultimele mese <turisti>, toti sunt conectati la tensiunea competitiei.
Unde este atmosfera boema de alta data ? Acum se joaca de parca ar fi chiar Campionatul National Individual de Seniori.
In aceasta companie selecta reprezentantii nostri au o evolutie buna, Mihai Bolintis este pe locul IV la 0,5 puncte de lideri iar Mandici are 3,5 puncte din 6.
Speram ca ultimele trei runde sa aduce rezultate si mai bune pentru cei doi reprezentanti ai judetului Caras Severin.

Leave a reply