Home / Arad / Zeci de migranţi din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan şi Palestina, opriţi la frontieră

Zeci de migranţi din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan şi Palestina, opriţi la frontieră

(MEDIAFAX) – Peste 50 de cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România pentru a ajunge în ţări din vestul Europei, precum şi 7 cetăţeni din Afganistan, Irak, Pakistan, solicitanţi de azil în România care încercau să treacă în Ungaria, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, în zona Comorâşte şi Vrani, 37 de cetăţeni străini, între care şapte copii, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

În urma verificărilor, s-a stabilit că sunt 21 de bărbaţi, 7 femei şi 9 copii, din Irak şi Siria, adulții având vârste cuprinse între 20 și 60 ani, iar copiii, între 4 şi 10 de ani.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi jandarmii din Timiş au depistat, în zona Jamu Mare, 17 persoane, respectiv nouă bărbaţi, patru femei şi patru minori, originari din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 4 şi 62 de ani.

În ambele cazuri, cele 54 de persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. Toţi sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmii din Timiş, au depistat în apropiere de Beba Veche, șapte bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Pakistan şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 57 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Şi în cazul lor, poliţiştii efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

About editor editor

Check Also

De astăzi se intervine pentru a pune la punct intrările din oraș

Prea mult timp aceste zone au fost ocolite de reprezentanții administrației locale și au ajuns …

Lasă un răspuns