Home / Caraş-Severin / CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN REȘIȚA

CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN REȘIȚA

Polițiștii de imigrări au depistat doi bărbați din Muntenegru și S.U.A., care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 3 zile.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul structurilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice din judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat, în perioada 22 – 29 martie  a.c, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

 

În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, cu vârste de 54 şi 70 de ani, din Muntenegru, respectiv S.U.A.. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

 

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele cetăţeanului macedonian o decizie  de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, iar cetăţeanului american, i-a fost acordată o comunicare de părăsire a teritoriului României, cu valabilitate de 3 zile, întrucât acesta are un drept de şedere într-un stat din Spaţiul Schengen

 

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare totală de 1600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată cu modificările şi completările  ulterioare.

 

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

About editor editor

Check Also

A crescut incidenţa cazurilor de Covid19 la nivelul judeţului Caraş-Severin

La ultima statistică realizată de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, în data de 13 …

Lasă un răspuns