BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – (Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 3 aprilie)

Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum trei ani ”pot beneficia” de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare, potrivit unei modificări a Legii educației naționale, aprobată luni de plenul Senatului.

Propunerea inițială prevedea că elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum trei ani beneficiază de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare. Potrivit unui amendament asumat de Comisia de învățământ din Senat, aliniatul s-a modificat, astfel că elevii respectivi ”pot beneficia de masa și cazare gratuite.

În forma iniţială a propunerii legislative se prevedea că aceste cheltuieli cu cazarea şi masa elevilor din învăţământul profesional şi tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

În forma amendată de comisia de învățământ se prevede că „acoperirea cheltuielilor pentru cazarea şi masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile judeţene prin decizii proprii”.

Propunerea a fost aprobată cu 91 voturi ”pentru”, două abțineri și un vot ”împotrivă”.

Senatul a fost for decizional, legea urmând să meargă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Leave a reply