Se întâmplă să cheltui tot salariul de îndată ce l-ai luat? Cum începi să-l cheltui, îți dai seama că este dificil să te oprești. Dacă cheltui prea mult, poți ajunge să intri în datorii și să îți diminuezi economiile. Este greu să te oprești din a cheltui bani, însă cu abordarea potrivită, este posibil să începi să faci economii în loc să cheltui bani. Un credit rapid online, de exemplu, nu te ajută să economisești lunar.
Primul pas spre a deveni mai econom este să îți evaluezi obiceiul de a cheltui. Când venitul tău este modic, începi să te gândești la lucrurile de care nu ai într-adevăr nevoie. Exclude utilitățile care sunt prioritare și taie de pe listă alte cheltuieli care nu sunt necesare. Astfel, îți poți pune mai multe întrebări în ceea ce privește cheltuielile tale. Cheltui prea mult pe lucruri de care nu am nevoie? Îmi este greu să plătesc facturile, dar mi-am luat o vacanță scumpă? Am nevoie de acești pantofi scumpi sau de cea mai recentă consolă?
Verifică lucrurile pe care nu le folosești. Acest lucru poate însemna să te dezabonezi de la un site pe care nu îl mai folosești sau să renunți la cablu în cazul în care te uiți la tv online. Poți, de asemenea, să examinezi tot ce ai cheltuit pe o perioadă de trei luni. Poți verifica extrasul de cont pentru a vedea exact unde se duc banii. Ai putea fi surprins de câți bani se duc într-o lună sau chiar o săptămână. Notează pe o listă cheltuielile versus nevoile tale. Vezi care sunt cheltuielile prioritare și cele de care te poți dispensa.
Un alt pas important este să păstrezi bonurile sau chitanțele. În acest fel, poți ține o evidență a cheltuielilor zilnice. În loc să le arunci, ai putea să înregistrezi cât de mult cheltui pe anumite produse. Astfel, poți vedea cât, ce și unde ai cheltuit o sumă mare. Mai mult decât atât, îți poți planifica bugetul. Există un program care te poate ajuta să îți planifici bugetul și să calculezi venitul și cheltuielile pe o perioadă mai lungă de timp. Îți poți pune și alte întrebări. Cheltui mai mult decât câștig? Dacă apelezi la economii pentru a-ți plăti chiria sau folosești cardul de credit pentru mai multe cumpărături, acest lucru înseamnă că ai mai multe cheltuieli decât venituri.
Dacă ai ajuns la concluzia că nu ești deloc o persoană economă, trebuie să îți planifici un buget și să îl respecți. Ia în calcul care sunt cheltuielile de bază pentru fiecare lună și ai grijă sa nu cheltui mai mult decât câștigi. Cheltuielile de bază includ chiria și utilitățile, transportul, mâncarea, medicamentele și altele prioritare. Mai mult, mergi la cumpărături cu un scop în minte. Un scop ar putea fi cumpărarea unei perechi de mănuși care să le înlocuiască pe cele vechi. Fii atent la alegerea unui singur produs și nu apela la un credit rapid fără acte pentru a-l procura. Poți să lași și cardurile de credit acasă pentru a nu fi tentat să cheltui mai mult.