Home / Banat / Cod galben de viscol şi ninsori

Cod galben de viscol şi ninsori

Astăzi, 16.01.2017, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost convocat în şedinţă extraordinară de d-na prefect Florenţa Maria Albu, în calitate de preşedinte, pentru a stabili măsurile şi acţiunile necesare, în contextul atenţionării meteorologice cod galben care prognozează în intervalul 16.01.2017, ora 23.00 – 17.01.2017 ora 14.00 intensificări ale vântului (55-60 km/h), ninsori şi temporar viscol în judeţul nostru.
Pentru gestionarea eficientă şi operativă a eventualelor evenimente care s-ar putea ivi în urma manifestării violente a fenomenelor meteorologice menţionate, s-au dispus măsuri privind informarea autorităţilor locale, precum şi a structurilor responsabile.
Forţele şi mijloacele tehnice ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să acţioneze în sprijinul populaţiei, în funcţie de evoluţia evenimentelor. Continuă misiunile de patrulare în vederea identificării persoanelor fără adăpost care ar putea fi afectate de vremea friguroasă, pentru a fi transportate în spaţiile special amenajate în acest sens. Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe vor acţiona pentru gestionarea tuturor urgenţelor medicale.
Pentru optimizarea intervenţiilor în teren, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus dislocarea în judeţul nostru a două autospeciale cu capacitate mărită de trecere (de la ISU Arad şi ISU Hunedoara) şi a două autofreze de zăpadă multifuncţionale (de la ISU Argeş şi ISU Prahova).
D-na prefect a subliniat importanţa comunicării între toate structurile competente din judeţ, în vederea luării rapide a tuturor deciziilor necesare pentru protejarea şi salvarea oamenilor.
Reprezentanţii Secţiilor Drumurilor Naţionale Caransebeş şi Orşova au luat măsurile necesare pentru pregătirea echipelor de intervenţie şi a utilajelor, precum şi pentru completarea stocurilor de sare şi de clorură de calciu pentru a acţiona rapid. Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat va interveni pe drumurile judeţene. În caz de nevoie, în situaţia în care manifestarea fenomenelor preconizate va pune în pericol viaţa oamenilor, se va lua măsura închiderii unor tronsoane de drum şi se va asigura informarea populaţiei cu privire la acest aspect.
Echipe de intervenţie din cadrul ENEL şi CEZ ROMÂNIA sunt pregătite să intervină pentru a asigura alimentarea permanentă cu energie electrică în această perioadă.
Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a primit până la această ora nicio solicitare de suspendare a cursurilor, dar directorii unităţilor de învăţământ pot solicita, în orice moment, atunci când situaţia concretă impune acest lucru, scurtarea sau chiar suspendarea cursurilor. În cazul în care părinţii apreciază că, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, copiii se expun unor pericole şi nu se pot deplasa către unităţile de învăţămînt, vor anunţa învăţătorii/diriginţii despre acest lucru. Siguranţa copiilor este prioritară.
Recomandăm cetăţenilor să evite deplasările în această perioadă în care judeţul nostru se află sub atenţionare meteorologică de cod galben, pentru a nu fi surprinşi de zăpadă sau viscol.

About cristian.frant

Check Also

Foc puternic la Caransebeș

Pompierii militari caransebeșeni au acționat azi-noapte, în jurul orei 02:00, pentru stingere unui incendiu izbucnit …

Lasă un răspuns