Clubul sârb de fotbal Partizan Belgrad a fost suspendat, miercuri, din competiţiile europene timp de trei sezoane, pentru neplata unor datorii, informează UEFA citată de către Mediafax.

Forul de conducere al fotbalului european a anunţat că Partizan, campioana Serbiei în 2015, a încălcat regulamentele financiare de trei ori în ultimii cinci ani. Potrivit UEFA, clubul din Belgrad datora aproximativ 2.5 milioane de euro către autorităţile sârbe în luna septembrie 2016.

Comisia pentru Control Financiar a UEFA consideră că „suspendarea este potrivită, având în vedere circumstanţele extraordinare din ultimul caz privind datoriile clubului Partizan în 2013, când clubul a primit o interdicţie de un an privind participarea în competiţiile europene, hotărâre care a fost ulterior suspendată”.

Partizan Belgrad a fost eliminată din acest sezon de Europa League în turul doi preliminar, de către echipa poloneză Zaglebie. În campionat, după 21 de etape, Partizan se află pe locul doi, cu 48 de puncte, la şase lungimi de liderul Steaua Roşie Belgrad.

Partizan Belgrad a fost adversara Stelei în preliminariile pentru grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2015-2016. Sârbii au avansat în play-off-ul competiţiei, după 5-3 în dublă manşă.

MEDIAFAX

Leave a reply