Home / BĂILE HERCULANE / Cărășenii tot mai interesați de vacanțe

Cărășenii tot mai interesați de vacanțe

Un grup de 50 de elevi şi profesori de la Liceul "Borislav Petrovlasov" din Vârşeţ, un liceu cu predare în limba maternă, deci şi limba română, au ajuns vineri la Reşiţa pentru a vedea pe viu condiţiile de şcolarizare oferite de facultăţile din cadrul Universităţii "Eftimie Murgu", dar şi pentru a afla ce specializări pot fi urmate în cadrul studiilor de licenţă, masterat sau doctorat la instituţia cărăşeană de învăţământ superior.  Elevii sârbi spun că au avut curiozitatea de a vedea condiţiile oferite de Universitate, de a vedea cum arată şi cum funcţionează o facultate din România şi că, desigur, iau în calcul posibilitatea de a deveni studenţii acestor facultăţi, mai ales că distanţa dintre Reşiţa şi Vârşeţ nu este foarte mare.  Şi profesorii s-au arătat foarte încântaţi de condiţiile de şcolarizare ale Unviersităţii, ba chiar, unii dintre ei, şi-au regăsit foştii colegi, împreună cu care au studiat pe vremuri materiile pe care acum le predau, la Reşiţa ori Vârşeţ. "Este o acţiune prin care urmărim creşterea populaţiei şcolare, mergem şi în Serbia să le prezentăm oferta noastră, îi aducem pe elevi şi aici, să vadă baza noastră de studiu, la Coronini, unde avem, de asemenea, un centru foarte modern şi facem asta destul de des, pentru a ne asigura un număr cât mai mare de studenţi", ne-a spus prof. univ. dr. Marian Mihăilă, preşedintele Senatului Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa.  Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/universitatea-din-resita-vaneaza-elevi-din-serbia-486386.html#ixzz2wu66hdccVânzările de pachete turistice în Caraş-Severin au crescut în acest an, însă a scăzut bugetul alocat vacanţelor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Daniel Laţcu, administratorul uneia dintre agenţiile de turism din Reşiţa.

‘Putem spune că a fost un an extraordinar de bun, din punctul de vedere al agenţiei noastre, în ceea ce priveşte vânzările pachetelor turistice. Mai exact, a crescut numărul clienţilor, însă a scăzut bugetul familiei. Oamenii călătoresc cu un buget de familie între 300 şi 800 euro, în comparaţie cu anii trecuţi, când cheltuiau între 1.000 şi 1.500 euro’, a afirmat Daniel Laţcu.

Totodată, a crescut tendinţa ca familiile să efectueze câte două concedii pe an, la începutul şi la finalul verii, când apar şi ofertele speciale, cum ar fi o persoană plăteşte şi stau două. Daniel Laţcu este de părere că tendinţa se va menţine şi în 2017.

‘Din ceea ce s-a constatat până acum, destinaţia principală rămâne şi pentru anul viitor Grecia, care acoperă circa 75%, fiind astfel cea mai atractivă destinaţie, atât ca preţ, cât şi datorită faptului că avem chartere. Avem ceva cerinţe şi pentru Turcia, dar din păcate tot mai puţine, din cauza ultimelor evenimente. În plus, nici acestea nu sunt sigure. De asemenea, cei mai mulţi dintre partenerii noştri nu au scos, încă, oferta completă şi finală pentru Turcia’, susţine Laţcu.

În această zonă a ţării s-a încercat şi introducerea de chartere spre Muntenegru şi Croaţia, însă gradul de ocupare nu a fost cel aşteptat, astfel că s-a renunţat. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Mihai Simionescu) www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar, …

Lasă un răspuns