PSD la Casa de CulturaPreşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Reşiţa, că social-democraţii au obţinut la alegerile parlamentare din 11 decembrie un scor istoric.

”PSD Caraş-Severin a obţinut trei deputaţi şi un senator, care a fost şi obiectivul nostru. Este un scor istoric, realizat de un singur partid, nu de o alianţă, care nu va putea fi repetat în viitor, decât tot de PSD. De fapt, aceasta este şi provocarea pentru noi, pentru că este mai greu să te menţii, decât să ajungi sus. Am avut emoţii doar în ceea ce priveşte procentul, pe care ni-l doream unul mai bun decât cel rezultat la nivel naţional. Dar şi acest lucru s-a întâmplat. PSD Caraş-Severin este peste media pe ţară, cu 49,3%. Eu îi felicit pe colegii mei, pentru că împreună am reuşit să ne atingem targetul, iniţial, aproape imposibil. A fost o campanie condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, şi de Mirel Patriciu Pascu”, a afirmat Ion Mocioalcă.

Potrivit acestuia, PSD a câştigat în toate oraşele din Caraş-Severin, dar şi în cele mai multe dintre localităţile rurale, inclusiv în fiefurile liberale. În Reşiţa, unde municipiul este condus de un liberal, PSD a obţinut cu peste 3.000 de voturi peste PNL, iar în Caransebeş, cu mai bine de o mie de voturi.

”Eu îi felicit şi pe contracandidaţii noştri şi îi invit, dacă nu i-am convins să se înscrie în PSD, măcar să adere la programul nostru de guvernare”, a precizat Mocioalcă.

Şeful de campanie al PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a subliniat, în aceeaşi conferinţă de presă, că în ciuda faptului că preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Caraş-Severin, Tudoriţa Nicula, a plecat şi a decis să sprijine Partidul Naţional Liberal, această formaţiune a pierdut, per total, la parlamentare, peste 20 mii de voturi, faţă de alegerile locale.

”Doar pe Reşiţa, PNL a pierdut 3.500 de voturi. În toate localităţile judeţului, numărul votanţilor a scăzut. Singurul oraş care face excepţie este Reşiţa, unde au fost cu 500 de votanţi mai mulţi decât la alegerile locale”, a afirmat Hurduzeu.

În opinia social-democraţilor cărăşeni, guvernarea tehnocrată a influenţat rezultatul votului în favoarea PSD.

Leave a reply