valeria-scheleanDeputatul PNL Valeria Schelean-Șomfelean a declarat cu prilejul Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, că pentru Partidul Național Liberal modificarea cadrului legislativ care reglementează lupta împotriva violenței în familie este o prioritate, în condițiile în care acest flagel este prezent în România la cote alarmante.

”Violența împotriva femeii este o realitate cruntă, iar estimarile ONU arată că abuzurile nu doar persistă, ci sunt în creștere. Din păcate, de cele mai multe ori, aceste fapte fie nu sunt cunoscute, fie sunt ignorate. În România, unele date recente arată că la fiecare 6 minute și 42 de secunde o femeie raportează la numărul de urgență 112 o situație de violență în familie. Nu există un anumit tip de femeie căreia i se întâmplă un abuz. O femeie din 10 este afectată de violența domestică în fiecare an, neținând cont de vârstă, statutul civil, etnie, religie sau trecutul socio-economic. 55%, dintre femeile care au fost abuzate fizic de către parteneri, nu au contactat niciodată poliţia, adăposturile sau centrele de consiliere pentru a cere ajutor. Stigmatul şi frica le împiedică pe femei să ceară ajutor. Practic, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde, adică aproape 1,2 milioane de românce cunosc violența domestică. Nu putem vorbi despre o societate sănătoasă atâta timp cât valorile familiei nu sunt apărate. Bătaia, abuzul, maltratarea sau violența psihică nu-și au locul într-o societate modernă”, susține deputatul PNL.

Totodată, deputatul liberal de Caraș-Severin a arătat și faptul că formațiunea care o reprezintă a făcut deja primii pași hotărâți pentru protecția femeilor, prin legea PNL care prevede emiterea ordinului de protecție în maximum 72 de ore.

“Am început anul trecut să facem primii pași pentru o protecție reală a femeilor care sunt victime ale violenței în familie prin legea inițiată de mine și de alți colegi liberali prin care am instituit obligația ca ordinul de protecție să fie emis în maximum 72 de ore de la solicitare. Efectul legii este resimțit adânc în societate, tot mai multe femei având încredere să apeleze la acest instrument. Voi continua și în mandatul care începe curând lupta pentru ca femeile să fie cu adevărat protejate, să prindă curaj, pentru că femeile abuzate experimentează de multe ori emoții contradictorii, cum ar fi frică, furie, rușine, resentimente, tristeţe si neputinţă”, a declarat Valeria Schelean-Șomfelean.

Leave a reply